+ Verdachte inbraak aangehouden

Geplaatst op 23 februari 2010, om 19:57 uur

APELDOORN – In de nacht van maandag op dinsdag 23 februari heeft de politie een 39-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur melding van een woninginbraak aan de Asselsestraat. De verdachte zou ondermeer een jas hebben gestolen. Toen agenten ter plaatse gingen, zagen zij in de Trompstraat een man lopen met vermoedelijk gestolen jas onder zijn arm. De politie heeft de man staande gehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De man is vermoedelijk binnen gekomen door een niet afgesloten deur. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na vernieling

APELDOORN – De politie heeft maandag 22 februari een 58-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit bij een opvangcentrum aan de Stationsstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 19.30 uur melding van de vernieling. De man zou een lege fles met opzet tegen het raam van het opvangcentrum hebben gegooid. Ter plaatse heeft de politie de man aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens heeft het opvangcentrum de man een toegangsverbod van een half jaar opgelegd.

Dure shampoo

APELDOORN – Op maandag 22 februari heeft de politie een 44-jarige man uit Apeldoorn verhoord op verdenking van winkeldiefstal. De man had onder meer een aantal flessen shampoo en deodorant meegenomen bij een supermarkt aan de Talingweg in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 14.00 uur melding van de winkeldiefstal. Het winkelpersoneel sprak de man aan toen hij zonder te betalen voor een aantal flessen shampoo en deodorant, die hij onder zijn jas had verstopt, de winkel wilde verlaten. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Met een winkelverbod en een boete is de man heengezonden.

Veel schade bij poging diefstal vorkheftruck

APELDOORN – Bij een bedrijfspand aan de Boogschutterstraat in Apeldoorn is in het weekend van 19 op 21 februari een poging gedaan tot het stelen van een bouwvoertuig. Hierbij is veel schade ontstaan.

De politie kreeg op maandag 22 februari melding van de poging tot diefstal. Bij een in aanbouw zijnde bedrijfspand stond een vorkheftruck. De daders hebben getracht de vorkheftruck door een opening in de wand naar buiten te rijden. Hierbij is veel schade ontstaan. De vorkheftruck kwam vast te zitten in het mulle zand en kon dus niet meegenomen worden door de daders. De politie heeft de poging tot diefstal in onderzoek. Op maandag werd al melding gedaan over meerdere van dergelijke feiten.