+ Auto en scooter botsen

Geplaatst op 31 maart 2010, om 17:25 uur

ELBURG – Op dinsdagochtend 30 maart is een 16-jarige jongen uit ’T Harde met kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op zijn scooter door een auto werd aangereden op de Vletstraat in Elburg.

De jongen reed omstreeks 10:15 uur op zijn scooter vanuit de Vletstraat. Een 39-jarige vrouw uit Elburg wilde net die straat inrijden met haar auto. Zij zag de scooterrijder over het hoofd waardoor zij tegen elkaar opbotsten. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij kneuzingen te hebben aan nek, rug en zijn been.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Diefstal uit auto

HARDERWIJK/’t HARDE – In de nacht van dinsdag op woensdag 31 maart is er aan de Chansondreef in Harderwijk ingebroken in een auto.

Een ruit van de auto is geforceerd waarna een navigatiesysteem is weggenomen.

In ’t Harde is in de nacht van maandag op dinsdag 30 maart aan de Kruisakkerweg ook een navigatiesysteem uit een auto weggenomen. Ook hier werd een ruit van de auto ingeslagen.

De politie doet onderzoek naar de auto-inbraken en adviseert de eigenaren om geen waardevolle spullen in het zicht in de auto achter te laten.

Inbraak in tankstation

PUTTEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 31 maart is er ingebroken bij een tankstation aan de Strandboulevard in Putten. Hierbij zijn sigaretten weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de inbraak. Ter plaatse bleek de toegangsdeur te zijn geforceerd waardoor men naar binnen kon. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Inbraak woning

WEZEP – In de nacht van maandag op dinsdag 30 maart is er ingebroken in een woning aan de Patrijzenlaan in Wezep.

Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen. Er zijn sieraden weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Extra verkeerscontroles Varenlaan

ERMELO – De politie zal de komende tijd extra controleren op de Varenlaan in Ermelo.

Omwonenden hebben bij de politie klachten gemeld over te hard rijden en negeren van het éénrichtingsverkeer vanwege de geldende omleidingsroute.

De Varenlaan is tijdelijk een eenrichtingsweg vanwege de wegwerkzaamheden aan de Putterweg in Ermelo. Het verkeer komende uit Putten in de richting van Harderwijk wordt omgeleid via de Varenlaan. Hier geld een maximum snelheid van 30 km per uur.

De politie controleert de komende tijd streng op het negeren van de eenrichtingsaanduiding en het overtreden van de snelheid. Voor het negeren van het inrijverbod (tegen het verkeer inrijden), staat een boete van 90,- euro. Voor vrachtauto’s of auto’s met aanhanger ligt de boete hoger. Bij snelheden van meer dan 50 km. te hard, wordt het rijbewijs ingevorderd.