Brandweerkazerne Zutphen klaar voor nachtwakers

Geplaatst op 31 maart 2010, om 15:06 uur

ZUTPHEN – De Zutphense brandweerkazerne aan de Gerard Doustraat is er zo goed als klaar voor. Vanaf donderdagavond 1 april wordt de kazerne ook ’s nachts bemand. Burgemeester Gerritsen opent dan het nieuwe logiesverblijf. Direct daarna neemt de eerste dienstdoende ploeg brandweermensen de ruimte in gebruik voor kazernering.

Bij kazerneren zijn buiten kantoortijden vrijwilligers aanwezig op de kazerne, ook ‘s avonds en in het weekeinde. Met het invoeren van de kazernering, verkort de brandweer haar uitruktijden aanzienlijk. De brandweerwagen moet dan binnen anderhalve minuut onderweg zijn.

Burgemeester Arnold Gerritsen opent op 1 april om 19:30 uur de pas gebouwde ruimte met een officiële handeling. Daarna krijgen brandweerlieden, familieleden en andere genodigden de gelegenheid de nieuwe verblijfsruimte te bekijken.

Vanaf 1 april gaat de Zutphense brandweer met aanwezigheidsdiensten van start. Elke nacht zijn zes brandweermensen op de kazerne aan de Gerard Doustraat aanwezig om in geval van calamiteit uit te rukken. Dat geldt ook voor het weekend, op zaterdag en zondag zijn de vrijwilligers ook overdag op de kazerne. De nieuwe verblijfsruimte is van alle gemakken voorzien. Er is een gezamenlijke open keuken en een relaxruimte met tv en radio. Daarnaast is er nog een sportruimte met fitnestoestellen. Elke dienstdoende brandweerman/vrouw heeft zijn eigen slaapkamer met douche en toilet. De tijd die de brandweermensen op de kazerne doorbrengen wordt onder meer met oefeningen en conditietraining gevuld.