+ Automobilist (19) onder invloed botst en rijdt door

Geplaatst op 28 maart 2010, om 17:37 uur

’t HARDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 maart een 19-jarige jongen uit Breda aangehouden. De jongen was onder invloed van alcohol en op de Eperweg tegen een andere auto gebotst. Hij is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

De politie kreeg omstreeks 22:55 uur de melding van de aanrijding. De 19-jarige jongen botste op de Eperweg tegen een auto, die voor het rode stoplicht stond te wachten. De jongen reed door zonder zijn gegevens uit te wisselen. Hij belde later wel de politie en meldde dat een ander in zijn auto had gereden. De politie trof de jongen samen met drie anderen aan. Zij werden meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de 19-jarige jongen wel de bestuurder is geweest. De jongen is onderworpen aan een ademanalyse en blies een promillage van 1,1. Hij is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Negen drankrijders betrapt

PUTTEN/ERMELO – De politie heeft zaterdagavond 27 maart in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op diverse plekken in Ermelo en Putten gecontroleerd op alcohol. Er zijn negen automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Samen met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland is er gecontroleerd. De bestuurders die geen alcohol hadden gedronken kregen een BOB-sleutelhanger.

Negen automobilisten waren onder invloed van alcohol. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kregen vijf automobilisten een boete voor het niet dragen van een gordel en had een snorfietser zijn verlichting niet in orde.