+ Dubbele beenbreuk door achteruit rijdende auto - GelreNieuws.nl

+ Dubbele beenbreuk door achteruit rijdende auto

Geplaatst op 25 maart 2010, om 16:04 uur

BRUMMEN – Een 17-jarig meisje uit Brummen heeft een dubbele beenbreuk opgelopen nadat zij door een personenauto is aangereden op de Zutphensestraat in Brummen.

Een 21-jarige man uit Eerbeek stond omstreeks 16:30 uur met het meisje te praten. Toen hij zijn auto wilde keerde om weg te rijden zag hij het meisje, dat achter de auto stond met haar fiets, over het hoofd en reed haar aan. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee mannen aangehouden na auto-kraak

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 25 maart bij de Nieuwe IJsselbrug in Zutphen twee mannen aangehouden. Een 29-jarige man uit Zutphen en een 28-jarige man uit Apeldoorn hadden eerder die nacht een auto gekraakt aan de Prinses Catharina-Amaliastraat in Brummen.

De politie kreeg rond 03:30 uur de melding van de kraak waarbij een ruit werd ingeslagen. De verdachten zijn daarna in de richting van Zutphen gevlucht. De politie kon hen daar aanhouden dankzij het opgegeven signalement van de auto van de verdachten. De mannen hadden onder meer een zakcomputer uit de auto weggenomen. Het duo is ingesloten voor verder onderzoek. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Dieven met Cv-ketels aan de haal

BRUMMEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart zijn er twee cv-ketels gestolen uit twee nieuwbouwwoningen aan de Elzenbosweg in Brummen.

Er zijn ramen geforceerd om de woningen binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal. Als mensen iets gezien hebben kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Diefstal uit woning

ZUTPHEN – Op woensdagmiddag 24 maart is een bejaarde vrouw bestolen nadat men met een smoes haar woning aan de Kattenhavestraat in Zutphen was binnen gedrongen.

De vrouw kreeg omstreeks 13:30 uur een jongedame aan de deur die een smoes had over lekkage in de bovenliggende woning. Ze wilde kijken of het doorlekte in de badkamer van de bejaarde vrouw. De gedupeerde vrouw liep met de jongedame mee naar haar badkamer. Na vertrek van de onbekende vrouw ontdekte de bewoonster dat zij geld mist uit haar portemonnee. Vermoedelijk is een ander persoon de woning binnen gekomen toen de twee vrouwen in de badkamer stonden.

De verdachte is een jonge vrouw van rond de 20 jaar. Zij heeft donkerblond, licht golvend haar. Zij droeg een zwarte rok. Ze spreekt slecht Nederlands. De politie onderzoekt deze insluipingen en vraagt mensen die mogelijk iets soortgelijks hebben meegemaakt, of de desbetreffende jongedame hebben gezien of wellicht al bij de deur hebben weggestuurd, om de politie te bellen via 0900-8844.

49 automobilisten op de bon

ZUTPHEN – Het Verkeers Handhavingsteam van de politie heeft op woensdagmiddag 24 maart op de Havenstraat en de Pollaan in Zutphen een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 49 bestuurders bekeurd.

Meest voorkomende overtreding was het niet dragen van de autogordel; 32 bestuurders zijn hiervoor bekeurd. Verder bleken 11 bestuurders niet handsfree te bellen en zijn nog 6 bestuurders bekeurd voor uiteenlopende zaken, waaronder snelheid en onleesbare kentekenplaten op motorfietsen.

Aan het eind van de middag, rond 17.45 uur, is van een automobilist het rijbewijs ingevorderd op de Baakseweg in Wichmond. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u terwijl op deze locatie een snelheidslimiet geldt van 60 km/u.

Ook is er door het Verkeers Handhavingsteam woensdagavond op de N315, wegvak Veldhoek-Zelhem, een lasersnelheidscontrole gehouden, tussen 19:00 en 21:00 uur. Daarbij zijn 9 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg (gecorrigeerd) 137 km/u daar waar 80 km/u was toegestaan. Van deze beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.