Brand door overgevlogen vonk - GelreNieuws.nl

Brand door overgevlogen vonk

Geplaatst op 25 maart 2010, om 16:05 uur


GELSELAAR –
Op het erf van een boerenbedrijf aan de Diepenheimseweg in Gelselaar heeft donderdagmiddag  brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Een stapel stro- en zaagselbalen die tegen de gevel van een varkensschuur lagen opgeslagen stonden in lichterlaaie. De brand werd rond half twee ontdekt. Men probeerde het vuur eerst nog zelf te blussen, toen dat niet lukte werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer rukte met drie bluswagens uit. Twee van Borculo en één van Lochem. Officier van Dienst Jan Hesselink legt uit: ,,We zijn hier in het buitengebied, er is weinig bluswater voorhanden. Daarom is opgeschaald naar ‘middelbrand’. We hebben het water uit een sloot die 250 meter verderop lag gehaald.”

Een uur na de melding gaf Hesselink het sein ‘brandmeester’. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op de schuur met varkens.

Volgens Hesselink is de brand vermoedelijk ontstaan doordat een men op het erf in een ton afval aan het verbranden was. ,,Een overgevlogen vonk heeft de boel waarschijnlijk in de brand gezet.”

Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

Video:

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com