+ Jongen (15) voor derde keer betrap op brommer - GelreNieuws        

+ Jongen (15) voor derde keer betrap op brommer

Geplaatst op 24 maart 2010, om 14:28 uur

DIDAM – De politie heeft dinsdag 23 maart voor een derde keer in één week tijd een 15-jarige jongen uit Didam rijdend op een brommer aangetroffen. Deze keer reed hij op de bromfiets van zijn vriend. De dag daarvoor was de bromfiets waarop hij toen reed al in beslag genomen.

De politie zag de jongen rijden over de hoofdrijbaan van de Doetinchemseweg. Dit is niet toegestaan, omdat er een bromfietspad naast ligt. De agenten hielden de jongen weer staande. Bij controle bleek deze bromfiets van een 16-jarige vriend te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal

Aangehouden na diefstal blikjes bier

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdag 23 maart een 28-jarige Doetinchemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht enkele blikjes bier te hebben gestolen bij een supermarkt aan De Veentjes in Doetinchem.

De politie kreeg omstreeks 20:00 uur de melding van de winkeldiefstal en lokaalvredebreuk. De politie trof de verdachte buiten voor de supermarkt aan. De man had al een winkelverbod voor de betreffende supermarkt. In zijn tas zat een aantal blikjes bier die volgens het winkelpersoneel uit de supermarkt gestolen waren. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een bekennende verklaring af over zijn daad. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs ingevorderd bij rijden onder invloed

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart een 53-jarige automobiliste uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs werd ingenomen.

De politie hield de bestuurster omstreeks 01:30 uur bij een alcoholcontrole staande op de Europaweg in Doetinchem. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Hierop is ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Doetinchemse 1,7 promille. Ze kreeg een rijverbod en haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal parfum bij supermarkt

NEEDE – De politie heeft dinsdag 23 maart bij een onderzoek naar een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Borculoseweg in Neede een 45-jarige vrouw uit de gemeente Berkelland aangehouden en verhoord. De verdachte bekende haar daad.

Naar aanleiding van een melding over winkeldiefstal op vrijdag 19 maart bij de supermarkt, waarbij diverse flesjes parfum waren gestolen, stelde de politie een onderzoek in. De 45-jarige verdachte verscheen op uitnodiging aan het politiebureau en werd aangehouden. Bij het verhoor legde zij een bekennende verklaring af over de diefstal. De politie overlegt met de officier van justitie over de op te leggen strafmaatregel.

Bankpas en sieraden gestolen bij insluiping

DOETINCHEM – Uit een woning aan de Keppelseweg in Doetinchem zijn dinsdag 23 maart een bankpas en sieraden gestolen. Dit gebeurde vermoedelijk bij een insluiping die rond het middaguur plaats zou hebben gevonden. Met de bankpas werd later voor een aanzienlijk bedrag gepind.

De politie kreeg dinsdagavond de melding van de vermissing van de bankpas en sieraden. De bewoonster had dit zojuist ontdekt. Vermoedelijk zijn deze weggenomen toen zij ’s middags in de tuin aan het werk is geweest. Met de bankpas was een groot bedrag van de rekening gepind. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Inbraak bij voetbalvereniging ‘Ulftse Boys’

ULFT – In de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart is er ingebroken bij de voetbal-vereniging ‘Ulftse Boys’ aan de Vogelenzangweg in Ulft. Uit het clubgebouw werd onder meer een spelcomputer weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur de melding van de inbraak. Men is het pand binnengekomen door een raam te forceren. Verschillende ruimtes werden doorzocht. Uit de kantine werd onder andere een spelcomputer weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak bij sportpark ‘Zelos’

ZELHEM – Bij het sportpark ‘Zelos’ aan de Halseweg in Zelhem is in de nacht van dinsdag op woensdag 24 maart ingebroken. Uit de kantine werd geld weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur de melding van de inbraak. Men is de kantine binnen gekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Snelheidscontrole op de Rondweg-West

WINTERSWIJK – De politie hield dinsdag 23 maart naar aanleiding van klachten uit de omgeving een snelheidscontrole op de Rondweg-West in Winterswijk ter hoogte van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. De hoogst gemeten snelheid betrof 80 km/u.

Op verzoek van buurtbewoners werd de controle gehouden. Bijna één op de tien bestuurders reed te hard. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle betrof 80 km/u. 300 overtreders krijgen binnenkort een boete thuis.