Politieonderzoek naar drugshandel

Geplaatst op 23 maart 2010, om 13:12 uur

DOETINCHEM – Een rechercheteam van de politie in de Achterhoek heeft in samenwerking met de politie Nordrhein Westfalen de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de handel en uitvoer van verdovende middelen naar Duitsland.

Tegen dertien verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt, twee van hen worden als hoofdverdachten gezien en zij zitten nog in voorlopige hechtenis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het rechercheteam startte begin januari 2010 een onderzoek naar de handel in en de uitvoer van grote hoeveelheden verdovende middelen naar Duitsland. Het ging hierbij om meerdere kilo’s weed en/of marihuana. Het vermoeden was dat een 30-jarige Doetinchemmer hierbij betrokken was.

Eind januari werd deze man aangehouden en daarnaast werd nog een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Beiden worden als hoofdverdachten gezien. Verder heeft de politie nog elf mannen uit de Achterhoek verhoord, waarvan een aantal ervan verdacht wordt koeriersdiensten te hebben verricht. Tegen deze verdachten is ook proces-verbaal opgemaakt en de beide hoofdverdachten verblijven nog in voorlopige hechtenis.

Ook werd bij de Doetinchemmer een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden een paar honderd hennepplanten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en planten en toebehoren zijn in beslag genomen en vernietigd. Verder is er in dit onderzoek een beperkte hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.

De politie is op dit moment bezig met het afronden van het onderzoek en het proces-verbaal wordt bij het Openbaar Ministerie aangeleverd.