Vier bestuurders betrapt bij grote alcoholcontrole in Ruurlo

Geplaatst op 20 maart 2010, om 15:00 uur

RUURLO – Op vrijdagavond 19 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Borculoseweg en Vordenseweg in Ruurlo. Vier automobilisten bleken onder invloed te zijn. De overige bestuurders, die niet te veel gedronken hadden, kregen van het BOB-team van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een sleutelhanger.

In totaal werden er 648 bestuurders gecontroleerd. Een 55-jarige automobilist uit de gemeente Berkelland werd rond 19:50 uur aangehouden aan de Borculoseweg, uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage had van 0.7. Een 46-jarige plaatsgenoot van blies ook 0.7 nadat hij aan de Vordenseweg was aangehouden. Een 58-jarige automobilist werd ook aan de Vordenseweg aangehouden, hij blies 0.8 promille. Een 42-jarige man ook uit de gemeente Berkerlland blies op de ademanalyse een promillage van 0.9. Hij was aangehouden aan de Borculoseweg. Alle bestuurders kregen een bekeuring en een rijverbod.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man beroofd in Winterswijk

WINTERSWIJK – In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart heeft er een beroving plaatsgevonden aan het Weeninkpad in Winterswijk. Een 25-jarige Winterswijker werd onder bedreiging van een steekvoorwerp van geld beroofd.

Het incident deed zich rond 02:25 uur voor. De Winterswijker fietste over het Weeninkpad in Winterswijk. Ter hoogte van de praktijk voor fysiotherapie werd hij tegengehouden door een onbekende man. De man bedreigde de Winterswijker met een steekvoorwerp en beroofde hem van geld. De onbekende man liep na de beroving weg richting het nabij gelegen parkje. De onbekende man is ongeveer 25 á 30 jaar oud, 1.85m lang, droeg een donkere jas en wijde broek. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft zaterdagmorgen een SMS-alert verstuurd. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Rijbewijs alcoholmobiliste ingevorderd

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdagavond 19 maart een 52-jarige automobiliste uit Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De vrouw werd rond 20:20 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Ondernemingsweg in Doetinchem. Uit een blaastest op straat bleek zij onder invloed te zijn. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.

Meisje betrapt op winkeldiefstal

DIDAM – Op vrijdagmiddag 19 maart heeft de politie een 16-jarig meisje uit Didam verhoord over een winkeldiefstal. Het meisje werd betrapt door winkelpersoneel toen zij onder andere snoepgeld wegnam bij een drogisterij aan het Lieve Vrouwenplein in Didam.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Ze is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het meisje is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.