+ Twee gewonden bij verkeersongeval in Silvolde - GelreNieuws.nl

+ Twee gewonden bij verkeersongeval in Silvolde

Geplaatst op 19 maart 2010, om 19:19 uur

SILVOLDE – Op donderdagavond 18 maart zijn twee jongens uit Silvolde gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Reeënstraat in Silvolde. De twee jongens zijn per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19.45 uur melding van het ongeval. De 16-jarige jongen reed met zijn scooter op de Korhoenstraat en wilde linksaf de Reeënstraat inrijden. Bij het maken van de bocht naar links belandde de scooterrijder op de rechter weghelft van de Reeënstraat, waar op dat moment ook de 19-jarige automobilist reed. Beide voertuigen konden elkaar niet ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. Beide jongens zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis.

Inbraak supermarkt

VORDEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 19 maart is er ingebroken bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Vorden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 03.20 uur melding van de inbraak. Een getuige had lawaai gehoord en zag dat een deur van het pand geforceerd was. Ter plaatse heeft de politie niemand aangetroffen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Trio aangehouden na winkeldiefstal

WINTERSWIJK – De politie in Winterswijk heeft donderdag 18 maart twee mannen en een vrouw op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Winkeliers in de Achterhoek werden de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met winkeldiefstallen, waar twee mannen en een vrouw verantwoordelijk voor zouden zijn. Bij de politie werd bekend in welke auto zij reden. Op de briefings van de politie werd hier aandacht aan besteed en donderdagochtend werd de bewuste auto in het centrum van Winterswijk gesignaleerd. Meerdere politiemensen, ook in burger, stelden een onderzoek in. De inzittenden bezochten diverse winkels. De politie waarschuwde ondertussen diverse winkeliers om attent te zijn. Na een bezoek aan een winkel in de Wooldstraat werd besloten het trio aan te spreken. In de tas van de 24-jarige vrouw werden enkele niet afgerekende cosmetische artikelen aangetroffen. De vrouw en de in haar gezelschap verkerende mannen (25 en 37 jaar) werden aangehouden. Het uit Oost-Europea afkomstige trio is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Fietsers botsen tijdens verkeerscontrole

AALTEN – De politie heeft op donderdagmiddag 18 maart een verkeerscontrole gehouden op de Admiraal de Ruijterstraat in Aalten. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten over het rijgedrag van schoolgaande jeugd.

Tijdens de verkeerscontrole ontstond er een aanrijding tussen twee fietsers. Een 13-jarige jongen uit Aalten reed met zijn fiets op de Admiraal de Ruijterstraat en wilde de binnenbocht nemen. Hierbij botste hij frontaal op tegen een 18-jarig meisje uit Aalten die hem tegemoet kwam fietsen. Het 18-jarige meisje kwam hierbij ten val en liep een pijnlijke heup op. De jongen kreeg een bekeuring voor zijn rijgedrag.

Dertig bonnen bij verkeerscontrole Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – De politie heeft op donderdag 18 maart een verkeerscontrole gehouden op de Schatbergstraat in Lichtenvoorde. Er zijn in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens de verkeerscontrole zijn meerdere automobilisten bekeurd voor onder andere het rijden door rood licht, niet handsfree bellen, niet dragen van een veiligheidsgordel, niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en voor te hard rijden. Van de twaalf hardrijders reed één bestuurder 100 km in een 60 km zone!

Politie zoekt getuigen tasjesroof Doetinchem

DOETINCHEM – Op dinsdag 16 maart is een 75-jarige vrouw uit Doetinchem van haar tas beroofd op het Pasplein in Doetinchem. De politie is op zoek naar getuigen.

De 75-jarige vrouw liep omstreeks 15.30 uur met haar rollator op het Pasplein in Doetinchem. Op een gegeven moment kwamen er twee mannen op één fiets achter haar rijden. De man die achterop zat, greep vervolgens de tas van de rollator van de vrouw. De twee mannen fietsten vervolgens hard door richting de Brouwerskamp.

Het signalement van de fietser luidt als volgt: blanke man rond de 24 jaar oud, hij heeft kort zwart haar en droeg een lichtblauw jack. Het signalement van de man die achterop zat luidt als volgt: getinte man, rond de 20 jaar oud, normaal postuur en droeg een witte pet.

De politie heeft de tasjesroof in onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Men kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen diefstal

AALTEN – Op donderdag 18 maart zijn er bij een boerderij aan de Rosierweg in Aalten tien frontgewichten voor een tractor gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

De gedupeerde zag omstreeks 14.20 uur een witte bestelauto met aanhangwagen richting zijn boerderij aan de Rosierweg rijden. De bestelauto reed het erf op en stopte daar. Vervolgens stapten er twee onbekende mannen uit. Na een aantal minuten stapten zijn weer in de bestelauto en reden weg richting Aalten. Toen de bewoner bij zijn boerderij aankwam zag hij dat er tien frontgewichten weggenomen waren.

Het signalement van de twee mannen luidt als volgt: blanke huidskleur en tussen de 20 en 25 jaar oud. De bestuurder had een kalend hoofd en de bijrijder heeft (donker) blond sluik haar.

De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of andere informatie over de diefstal hebben. Men kan bellen met de politie via 0900-8844.

Politie bekeurd 23 bestuurders op afgesloten Batsdijk

RUURLO – Op donderdagochtend 18 maart heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Batsdijk in Ruurlo. In totaal zijn 23 automobilisten bekeurd.

De verkeerscontrole werd gehouden, omdat de N312 wegens wegwerkzaamheden van woensdag 17 maart tot vrijdag 26 maart is afgesloten. De afsluiting die met verkeersborden is aangegeven, wordt veelal genegeerd door automobilisten. Bij de verkeerscontrole zijn 23 bekeuringen uitgeschreven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com