+ Ruim vijf keer het max. toegestane promillage

Geplaatst op 21 maart 2010, om 12:48 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft op zaterdagmiddag 20 maart een 41-jarige camperbestuurder uit België aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Een getuige zag de camperbestuurder slingeren en belde de politie. De man werd rond 15:20 uur staande gehouden aan de Misterweg in Winterswijk. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2.6. Dat is ruim vijf keer het max. toegestane promillage. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietsster gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 79-jarige fietsster uit Doetinchem is zaterdagmorgen 20 maart gewond geraakt na een aanrijding met een automobiliste. Ze is met letsel aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 11.25 uur. Een 60-jarige automobiliste uit Drempt reed over de Raadhuisstraat in Doetinchem. Ze kwam vanuit de richting Zelhem en reed richting het centrum van Doetinchem. De 79-jarige fietsster stak de Raadhuisstraat over en zag hierbij de naderende automobiliste vermoedelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding en de fietsster kwam ten val en raakte gewond. Ze werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbrekers overlopen

MEGCHELEN – Op zaterdagavond 20 maart is er ingebroken in een woning aan de Koksallee in Megchelen. Toen de bewoners thuiskwamen zagen zij drie mannen vluchten. Of er iets is weggenomen is nog niet bekend.

De bewoners kwamen rond 20:00 uur thuis en zagen de mannen vluchten. Getuigen gingen achter de jongens aan echter wisten zij helaas te ontkomen. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Pool vernielt autospiegel

NEEDE – Op zaterdagavond 20 maart heeft de politie een 21-jarige Poolse man aangehouden voor vernieling van een autospiegel.

De politie kreeg de melding rond 23.10 uur. Een oplettende getuige zag dat een man een autospiegel van een geparkeerde auto aan de Bergstraat in Neede vernielde. De politie werd gealarmeerd en kwam ter plaatse. De Poolse man werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geld gestolen bij zonnestudio

DOETINCHEM – Op zaterdagmorgen 20 maart heeft er een diefstal plaatsgevonden bij een zonnestudio aan de Veentjes in Doetinchem. Er is een geldbedrag buitgemaakt.

De politie kreeg de melding rond 11:50 uur. Een man zou bij een zonnestudio aan de Veentjes in Doetinchem een greep uit de kassa hebben gedaan. Hierbij heeft hij een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.