+ Automobilist aangehouden na vlucht voor politie - GelreNieuws.nl

+ Automobilist aangehouden na vlucht voor politie

Geplaatst op 23 maart 2010, om 13:16 uur

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 22 maart een 40-jarige automobilist uit de gemeente Montferland aangehouden. De man negeerde een stopteken van agenten, nadat zij hem diverse verkeersovertredingen hadden zien begaan.  Ook gedurende zijn vlucht, lapte hij de verkeersregels aan zijn laars.

De automobilist trok om 23:45 uur de aandacht van surveillerende agenten toen zij hem met hoge snelheid op onder andere de Hofstraat in Doetinchem zagen rijden. De man reed daar ruim 70 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. Ook droeg de automobilist geen gordel en was hij niet handsfree aan het bellen. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven, negeerde hij dit en ging hij er, wederom met hoge snelheid, vandoor. Ter hoogte van de kruising van de Hofstraat met de JF Kennedylaan veroorzaakte de man bijna een aanrijding omat hij een rood verkeerslicht negeerde. Gelukkig kon de andere automobilist op tijd remmen, waardoor een aanrijding voorkomen werd. Op de Kruisbergseweg bracht de verdachte zijn auto tot stilstand. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Man met vals rijbewijs aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft maandag 22 maart een 33-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wilde met een vervalst rijbewijs een auto op naam zetten, maar dit werd door medewerkers van het postkantoor doorzien.

Op het postkantoor aan de Hofstraat in Doetinchem had zich een man gemeld die een auto op zijn naam wilde schrijven. Hierbij toonde hij een rijbewijs dat volgens de medewerker van het postkantoor afwijkingen vertoonde met het echte rijbewijs. Gealarmeerde agenten constateerden dat het rijbewijs inderdaad vervalst was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende de man dat het rijbewijs inderdaad niet echt was. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles

DIDAM – De politie hield maandagmiddag 22 maart op de Bievankweg in Didam, ter hoogte van de Pakopseweg een grote verkeerscontrole. Er werden totaal 19 verkeersdeelnemers bekeurd. De meeste overtredingen betroffen een overschrijding van de maximum snelheid.

De politie hield de controle naar aanleiding van klachten uit de buurt. De hoogst gemeten snelheid betrof 48 km/u, terwijl maximaal 30 km/u is toegestaan. Een 22-jarige automobilist uit Gendt, kreeg meerdere boetes. Zo had was zijn aanhanger te zwaar beladen. Deze woog 1440 kg terwijl maximaal 750 kg is toegestaan. Ook bleek de verlichting van de aanhanger niet te werken. Een 15-jarige jongen uit de gemeente Montferland werd proces-verbaal aangezegd vanwege het feit dat hij op een bromfiets reed. Omdat dit voor de tweede keer was binnen één week, werd dit keer ook de bromfiets in beslag genomen.