‘Joanne na vrijpartij gedood’

Geplaatst op 23 maart 2010, om 16:14 uur

Joanne NoordinkZUTPHEN – Pure paniek overviel de man die Joanne Noordink december 2008 om het leven bracht. Dat heeft hij dinsdag verklaard voor de rechtbank in Zutphen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De getrouwde Ehsan B.F. was volgens eigen zeggen na een vrijpartij bang dat de Aaltense zwanger van hem was geraakt en wurgde haar.

De 33-jarige Iraniër stond dinsdag onder grote belangstelling van familie en vrienden van Noordink terecht. Nadat de vrouw was overleden, begroef hij haar in zijn tuin waar ze maanden later werd gevonden.

Het dorp Aalten was in die periode in de greep van de verdwijning van Noordink. Dinsdag deed een emotionele B. zijn verhaal. Huilend vertelde hij over de bewuste dag, over de schaamte over de seks die hij met haar had, de angst dat ze zwanger van hem zou kunnen zijn, terwijl hij zo graag kinderen wilde met zijn eigen vrouw.

Ook was er woede toen de officier van justitie hem kritische vragen stelde. Waarom B. na haar dood fiets, sleutels en horloge terugbracht naar haar huis, mailtjes uit naam van Joanne stuurde aan haar moeder en vriendin en seks zou hebben gehad met nog een andere vrouw. Hij weigerde zelfs antwoord te geven op de laatste vraag. Wel zei hij over de nabestaanden: „Spijt is niet voldoende. Al die levens kapot. Ze hebben het recht om boos te zijn”.

De ouders van Joanne wilden niet ingaan op zijn verklaring. „Hij vindt zichzelf zielig”, zeiden ze wel. Ze zien op tegen woensdag, de dag waarop de officier de eis bekendmaakt. „We gaan met een kloppend hart luisteren naar de officier van justitie. Welke straf ook, voor ons is het nooit genoeg”.

Tekst: De Telegraaf.