Politie: wie herkent deze fietsen ?

Geplaatst op 24 maart 2010, om 16:01 uur

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem onderzoekt een drietal berovingen, waarbij in het laatste geval twee fietsen van de mogelijke verdachten zijn achtergebleven. De politie wil graag weten van wie deze fietsen zijn. Voor tips kunt u bellen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Berovingen
In de nacht van dinsdag op woensdag 24 februari vonden er vlakbij- en na elkaar in Doetinchem twee incidenten plaats. Op De Bongerd en de Belderstraat probeerde men een hondenuitlater te beroven. In het laatste geval wisten de verdachten geld buit te maken. In beide gevallen ging het om drie tieners die hun slachtoffer belaagden en met een mes bedreigden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op donderdag 11 maart omstreeks 17.30 uur werd een 70-jarige vrouw uit Doetinchem van haar tas beroofd op de Koemate. Ook hier waren drie jongeren bij het incident betrokken.
Na de beroving stelde de vrouw eerst zelf een onderzoek in. Ze verloor de jongeren korte tijd uit het oog en ging uiteindelijk terug naar de Koemate. Hier trof zij twee jongens aan die zich verdacht gedroegen. Toen ze hen aansprak, gingen ze er vandoor met achterlating van hun fiets. Eén van het zette zijn fiets zelfs nog op slot. De politie onderzoekt of de jongeren bij de beroving betrokken zijn geweest.

Achtergebleven fietsen
Het is niet duidelijk of zij bij de eerste twee feiten betrokken zijn geweest. Inmiddels is wel duidelijk dat de eerste fiets, een grijs/blauwe damesfiets, merk Batavus, type  STACCATO in januari 2010 in het centrum gestolen was.
De tweede fiets is een omafiets die met een cilinderslot was afgesloten. Het merk van de fiets is onbekend. Hij is zwart overgespoten. Opvallend is verder dat het voorspatbord van kunststof is en er later op gemonteerd is. De fiets heeft een opvallend nieuw zwart zadel, met het opschrift in witte letters “Selle San Remo”

Signalementen
Vermoedelijk betrokkene 1:  blanke jongen, ongeveer 15/16 jaar, normaal postuur, 1.70 m. lang, blond haar, droeg een spijkerbroek, zwart jack, lichtkleurig baseballpet. Hij reed op de zwarte omafiets.

Vermoedelijk betrokkene 2: Blanke jongen, normaal postuur, 1.70 m. lang droeg een lichtkleurige spijkerbroek. Hij reed op de gestolen Batavus fiets.

Betrokkene 3:  blanke jongen, 15/16 jaar, tenger postuur, 1.65 lang. Droeg een capuchon met daaronder een petje. Hij heeft de tas weggenomen en hij reed op een donkerkleurige, rammelende fiets.

Tips
De politie vraagt mensen die de fietsen herkennen en weten wie er gebruik van maakten, om contact op te nemen met 0900 – 8844. Men kan ook dit ook aangeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.