+ Joyrider veroorzaakt eenzijdig ongeval in Warnsveld

Geplaatst op 20 maart 2010, om 15:11 uur

WARNSVELD – Op vrijdagmiddag 19 maart heeft de politie een 18-jarige jongen uit de gemeente Lochem aangehouden nadat hij een eenzijdig ongeval had veroorzaakt. De jongen had geen rijbewijs.

Het ongeval gebeurde rond 13.40 uur. De 18-jarige jongen reed over de Lage Lochemseweg in Warnsveld, hij kwam vanuit de richting Rijksstraatweg. In een bocht verloor de jongen de controle over de personenauto waardoor hij door een hekwerk reed en in een naastgelegen weiland tot stilstand kwam. Er raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse en uit controle bleek dat de jongen niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de jongen weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietsster gewond bij aanrijding

ZUTPHEN – Een 60-jarige fietsster uit Brummen is vrijdagmiddag 19 maart gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. Ze liep onbekend licht letsel op.

Het ongeval gebeurde rond 13:00 uur. De 60-jarige fietsster reed over het fietspad vanuit de richting Oude IJsselbrug richting het centrum. Toen zij het kruispunt bij de IJsselkade overstak werd zij aangereden door een 40-jarige automobilist die vermoedelijk door rood reed. De fietsster kwam ten val en raakte licht gewond. Ze werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Later werd zij overgebracht naar de huisartsenpost omdat zij zich niet goed voelde.

Woninginbraak

ZUTPHEN – Op vrijdagavond 19 maart is er ingebroken in een woning aan de Waarden in Zutphen. Er is onder andere een televisie weggenomen.

De bewoners waren enkele uren afwezig en ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Men was binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Automobilist rijdt onder invloed

ZUTPHEN – Op vrijdagavond 19 maart heeft de politie een 57-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De Zutphenaar werd rond 19:45 uur staande gehouden tijdens een alcoholcontrole aan de Paulus Potterstraat in Zutphen. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De Zutphenaar kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Bromfietser onder invloed, rijbewijs kwijt

ZUTPHEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart heeft de politie een 43-jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00.10 uur tijdens een alcoholcontrole aan de IJsselkade in Zutphen staande gehouden. Uit de blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarig duo aangehouden voor winkeldiefstal

ZUTPHEN – Op vrijdagmorgen 19 maart heeft de politie twee 15-jarige jongens, één uit Zutphen en één uit Brummen, verhoord over een winkeldiefstal. De jongens werden door winkelpersoneel betrapt toen zij onder andere frisdrank wegnamen uit een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongens aangehouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De jongens zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Snorfietser rijdt onder invloed, rijbewijs ingevorderd

ZUTPHEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart heeft de politie een 37-jarige snorfietser uit Voorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00.40 uur tijdens een alcoholcontrole aan de Kanonsdijk in Zutphen staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek hij onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.3. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.