Leerlingen Wegwijzer trappen in 1-aprilgrap - GelreNieuws.nl

Leerlingen Wegwijzer trappen in 1-aprilgrap

Geplaatst op 31 maart 2010, om 19:00 uur

ZUTPHEN – Eén schooluniform voor alle kinderen. Leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Zutphen moeten er niet aan denken, toch zou het vanaf donderdag 1 april echt verplicht worden. Veel kinderen waren daar boos over.

Vandaag, woensdag, bleek dat alle onrust voor niets was. Het verplichte schooluniform bleek een vervroegde 1-aprilgrap te zijn.

Een nette broek, een rokje, een polo met het logo van school en nette schoenen. Daaruit zou het schooluniform bestaan. Het idee van ouders en leerkrachten werd een maand geleden aan de kinderen van de Wegwijzer bekendgemaakt.

De ouders wilden zo’n uniform om verschillende redenen. Kinderen zouden dan niet meer buiten de groep vallen omdat ze niet de laatste merkkleding zouden dragen. Ook was het lekker goedkoop omdat de kleding in één keer ingekocht kon worden. En de school zou er verzorgd uitzien.

De kinderen waren heel boos over het idee. Ze vonden het superstom om er allemaal hetzelfde uit te zien. De afgelopen weken was het uniform HET gesprek van het schoolplein. Gelukkig voor de kinderen blijkt het niet zo ver te komen. Vandaag werd bekend dat het een… 1-april, .. o nee, 31-maartgrap was.

Bron:  jeugdjournaal.nl