+ Fietser gewond bij aanrijding met personenauto in Voorst

Geplaatst op 31 maart 2010, om 17:40 uur

VOORST – Een 71-jarige man uit Brummen raakte dinsdag 30 maart gewond bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Voorst. De man kwam op zijn fiets in aanrijding met een 47-jarige automobilist uit Zutphen.

De hulpdiensten kregen omstreeks 16:30 uur de melding van het ongeval. Ter hoogte van café Radstake was de 71-jarige man met zijn fiets de Rijksstraatweg over gestoken. De 47-jarige automobilist reed op dat moment over de Rijksstraatweg in de richting Zutphen en kon de fietser niet meer ontwijken. De automobilist had nog wel geremd en uitgeweken, maar raakte toch het voorwiel van de fiets. Hierdoor was de fietser gevallen en had daarbij een hoofdwond opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na mishandeling

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagavond 30 maart een 36-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou een 63-jarige man een stomp in zijn gezicht hebben gekregen, waardoor deze laatste letsel heeft opgelopen.

De politie kreeg omstreeks 22:00 uur de melding van de mishandeling. De 63-jarige man was zijn hond aan het uitlaten toen hij zag dat op de Nieuwstad in Zutphen een man en vrouw ruzie met elkaar hadden. Hij zag de man de vrouw duwen en hoorde hem hard schreeuwen. Daarop is hij in hun richting gelopen met de intentie de boel te sussen. Direct daarop sloeg de man de hondenuitlater tot twee maal in zijn gezicht. Het slachtoffer werd opgevangen door andere getuigen die snel het alarmnummer belden, terwijl de dader verder liep. De politie kon de verdachte naar aanleiding van zijn signalement even later in de buurt aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beboet voor rijden onder invloed van alcohol

TWELLO – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 31 maart een 34-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en een boete.

De politie hield de automobilist omstreeks 01:30 uur staande bij een controle op de Rijksstraatweg in Twello. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,0 promille blies. Met een rijverbod en een boete kon de man even later weer naar huis.