+ Man gepakt na winkeldiefstal - GelreNieuws.nl

+ Man gepakt na winkeldiefstal

Geplaatst op 5 maart 2010, om 14:47 uur

handboeienDOETINCHEM – Op donderdag 4 maart heeft de politie een 29-jarige man uit Doetinchem verhoord op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Slotlaan in Doetinchem.

De politie kreeg omstreeks 11.00 uur melding van de diefstal. De man wilde de winkel verlaten zonder te betalen voor de goederen die hij bij zich had. Winkelpersoneel sprak de man hierop aan, waarop de man ervan door ging. Surveillerende agenten konden de man even later in de binnenstad aanhouden en hebben hem overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man is later  die middag met een boete heengezonden.

Man weigert blaastest, rijbewijs ingenomen

BORCULO – In de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart heeft de politie een 39-jarige man uit Eibergen aangehouden, omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse.

De politie zag de man omstreeks 05.00 uur rijden op de Haarloseweg in Borculo. De man viel op door zijn roekeloze rijgedrag. De politie gaf de man een stopteken, waaraan hij voldeed. Agenten roken dat de man gedronken had. Toen de man gevraagd werd mee te werken aan een ademanalyse, weigerde hij. Hierop heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Twee jongens aangehouden na mishandeling

DINXPERLO – De politie heeft donderdag 4 maart twee tieners aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige jongen uit Dinxperlo. De twee verdachten zouden de jongen op zaterdag 27 februari mishandeld hebben.

De politie kreeg op zaterdag 27 februari omstreeks 23.15 uur melding van een mishandeling aan de Aaldersbeeklaan in Dinxperlo. De twee verdachten, een 15-jarige jongen uit Gaanderen en een 16-jarige jongen uit Dinxperlo  hebben het slachtoffer meerdere malen geslagen. De politie stelde een onderzoek in en kon enkele dagen later de twee verdachten aanhouden en overbrengen naar het politiebureau voor nader verhoor. Aanleiding zou een conflict uit het verleden zijn geweest. De twee jongens zijn met een proces-verbaal heengezonden.

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

BORCULO – De politie heeft op donderdag 4 maart een 51-jarige vrouw uit Borculo verhoord op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou enkele goederen hebben meegenomen uit een winkel aan de Lichtenhorst in Borculo.

De politie kreeg omstreeks 15.30 uur melding van een winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag dat de vrouw enkele flessen wijn in haar tas had gestopt en vervolgens de kassa passeerde zonder deze te betalen. Hierop hield het winkelpersoneel de vrouw staande en lichtte de politie in. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De vrouw is met een proces-verbaal heengezonden.

Getuigenoproep in verband met woninginbraak

DIDAM – Op donderdagmiddag 4 maart heeft een 67-jarige eigenaar van een woning aan de Wilhelminastraat in Didam een inbreker betrapt in zijn huis. De verdachte wist te vluchten. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg in de namiddag melding van de inbraak die eerder op de dag gepleegd was. Toen de bewoner van een appartementencomplex omstreeks 13.00 uur thuis kwam, trof hij de inbreker in zijn woning aan. De bewoner kreeg een duw en kwam daarbij ten val waarbij hij licht gewond raakte. Hierna is de verdachte de woning uitgevlucht richting de Kruisstraat.

Het gaat om een blanke man van ongeveer 1 meter 80. Hij is rond de 20 jaar oud. Hij droeg een lichtkleurig petje en een ronde bril. Tijdens de inbraak droeg hij lichtbruine kleding.

De politie doet onderzoek naar de inbraak, waarbij ondermeer autosleutels zijn gestolen, en heeft een sms-alert verstuurd. Mogelijk heeft de verdachte zich bij het appartementencomplex via de intercom naar binnen gepraat door zich uit te geven als medewerker van een elektriciteitsbedrijf.

Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak of de verdachte worden verzocht zich te melden bij de politie Montferland of contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.

Politie zoekt getuigen mishandeling

LICHTENVOORDE – De politie zoekt getuigen van een incident dat op zondagavond 31 januari 2010 heeft plaatsgevonden op de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. Een 28-jarige man uit Lichtenvoorde zou die avond met een hard voorwerp op zijn hoofd zijn geslagen en heeft geruime tijd in het ziekenhuis gelegen. Het politieonderzoek heeft tot op heden nog niets opgeleverd.

Het slachtoffer belde zelf met de politie dat hij mishandeld was. Hij bloedde aan zijn hoofd. De gewaarschuwde ambulance heeft gezien het letsel het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Hij werd opgenomen en na een week kon de politie een verklaring van hem opnemen. Uit zijn verklaring zou hij die avond tussen 21.45 en 22.30 uur mishandeld zijn. De politie heeft op dit moment nog geen duidelijkheid over het gebeurde en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Diefstal fiets met gevaarlijke medicijnen in fietstas

DOETINCHEM – Op donderdag 4 maart is bij het zwembad aan de Bezelhorstweg in Doetinchem een fiets gestolen met gevaarlijke medicijnen in de fietstas. De politie vraagt mensen die de fiets met medicijnen aantreffen, contact op te nemen met de politie via 0800-8844.

De fiets is donderdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur gestolen. Het gaat om een antracietkleurige Batavus, met een kinderzitje voorop. De fietstassen zijn lichtgrijs met een wit bloemenpatroon. In de fietstas zitten gevaarlijke medicijnen genaamd Priadel. De politie vraagt mensen extra alert te zijn en bij het aantreffen van de medicijnen contact op te nemen via 0800-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com