+ Niet goedschiks dan kwaadschiks

Geplaatst op 16 maart 2010, om 20:24 uur

LOCHEM – De politie heeft maandag 15 maart een 53-jarige man uit Lochem aangehouden. De man werd door agenten aangesproken vanwege het niet handsfree bellen tijdens het autorijden. De man werd echter boos en probeerde zich te ontrekken aan de boete die hij hiervoor kreeg.

De politie had de automobilist omstreeks 12:00 uur op de Oranjelaan in Lochem staande gehouden, nadat zij hem had zien rijden terwijl hij niet handsfree aan het bellen was. De bestuurder was het echter niet eens met zijn bekeuring en wilde wegrijden. De agenten konden dit voorkomen, maar de man weigerde zijn identiteit kenbaar te maken. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met alsnog een boete voor het niet handsfree bellen én het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs is hij weer heengezonden.

Rijden onder invloed

TWELLO – De politie heeft maandag 15 maart een 56-jarige automobilist uit de gemeente Voorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist omstreeks 15:00 uur staande tijdens een alcoholcontrole op de HW Iordensweg in Twello. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man een promillage van 1,0. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Verdachte van diefstal uit bouwkeet aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagochtend 16 maart een 44-jarige Zutphenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een kabel uit een bouwkeet op een bouwterrein aan de Hawkinsstraat in Zutphen. Dit gebeurde in september 2009.

De verdachte werd bij een politieonderzoek naar bovenstaande diefstal aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. In september vorig jaar werd bij een bouwkeet die op een bouwterrein stond aan de Hawkinsstraat in Zutphen een elektriciteits-kabel gestolen. Hierbij werd ook complete stekkerdoos van de bouwkeet vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegges aangehouden

ZUTPHEN – Maandagavond 15 maart werden een 38-jarige en 31-jarige vrouw, beiden uit Zutphen, aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 21:30 uur de melding van de winkeldiefstal. De twee vrouwen waren gedroegen zich verdacht in de winkel. Hierop werden ze in de gaten gehouden door het winkelpersoneel. Door hen werd gezien dat de vrouwen artikelen in hun handtassen stopten. Daarna liepen ze naar de kassa en werden de artikelen uit de winkelwagen afgerekend, maar de artikelen in de handtassen niet. Dit betroffen voornamelijk duurdere verzorgingsartikelen. Beide dames werden aangehouden en later overgedragen aan de politie. Deze heeft hen overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Beide dames kregen en proces-verbaal en een winkelverbod.

Woninginbraak

TERWOLDE – Bij een woning aan de Bekendijk in Terwolde is in het weekend van zaterdag 13 maart ingebroken. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen.

De inbraak werd maandagochtend 15 maart ontdekt. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Geld gestolen bij insluiping

ZUTPHEN – Vrijdag 12 maart vond er een insluiping plaats in een privévertrek van een winkel aan de Nieuwstad in Zutphen. Er werd een geldbedrag weggenomen.

De politie kreeg maandag 15 maart de melding van de insluiping. Omstreeks 11:00 uur die vrijdagochtend was een vijftal vrouwen de winkel binnengekomen. Met een smoes werd de aanwezige winkelmedewerkster aan de praat gehouden. Een ander, zo bleek later, heeft het privévertrek boven de winkel doorzocht en hierbij geld heeft weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie adviseert winkeliers dergelijke deuren altijd af te sluiten. Ook is het zinvol om tassen van winkelpersoneel met persoonlijke spullen goed op te bergen.