+ Bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol

Geplaatst op 16 maart 2010, om 20:20 uur

HENGELO (G.) – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart een 48-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist omstreek 00:30 uur staande op de Rondweg in Hengelo (Gld) voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,6 promille. Hij heeft een boete en een rijverbod gekregen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak bij bedrijf

VARSSEVELD – Bij een bedrijf aan de Guldenweg in Varsseveld is in de nacht van zondag op maandag 15 maart ingebroken. Er werd een grote hoeveelheid aan elektronische apparatuur weggenomen.

De inbraak werd ’s ochtends ontdekt. Men is het pand binnengekomen door een raam te forceren. Het alarm was buiten werking gesteld door dit te saboteren. Diverse ruimtes in het pand werden doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Woninginbraak

’s HEERENBERG – Op maandagavond 15 maart is er ingebroken in een woning aan de Villersgengske in ’s-Heerenberg. Er werd hierbij geld weggenomen.

De inbraak werd ’s avonds ontdekt. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Beboet bij snelheidscontrole

ZELHEM – De politie hield maandagochtend 15 maart naar aanleiding van klachten een snelheidscontrole op de Aaltenseweg in Zelhem. Er werden vier bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 98 km/u op het gedeelte waar een maximum snelheid van 60 km/u geldt.

De politie voert regelmatig naar aanleiding van klachten van buurtbewoners snelheids-controles uit. Meestal worden de klachten aan de wijkagent doorgegeven soms ook aan het Politie Service Centrum via 0900 – 8844. Maandag werd in Zelhem gecontroleerd. Vier bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden.