+ Aangehouden voor verboden wapenbezit

Geplaatst op 14 maart 2010, om 15:18 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft zondag 14 maart een 44-jarige man uit Winterswijk aangehouden. Hij bleek thuis een gasalarmpistool te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het vermoeden bestond dat de man in bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie heeft de woning van de verdachte doorzocht. Hier troffen zij een gasalarmpistool aan, welke verboden is volgens de Wet Wapens en Munitie. De man werd aangehouden voor nader verhoor en het wapen werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser onder invloed

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart een 20-jarige snorfietser uit Delft aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De snorfietser werd rond 01.15 uur staande gehouden op de Catharinastraat in Doetinchem omdat hij door het centrum reed, wat niet is toegestaan. Bij de man werd tevens een blaastest afgenomen. Deze blaastest gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Na controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden na vernieling

BORCULO – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart twee minderjarige jongens uit Borculo aangehouden op verdenking van vernieling. De jongens zouden een schutting bij een woning aan de Bronkhorststraat in Borculo vernield hebben.

De politie kreeg omstreeks 01.10 uur de melding van de vernieling. Een getuige kon één van de jongens in de kraag vatten, waarna de jongen werd overgedragen aan de politie en werd aangehouden. De andere jongen kon aan de hand van zijn signalement korte tijd later worden aangehouden. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld van het voorval.

Jongeman beledigd politiemensen

DOETINCHEM – Een 22-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart op de Gaswal in Doetinchem aangehouden nadat hij agenten had beledigd.

De man werd op de Gaswal in Doetinchem staande gehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs op een bromfiets reed. Op het moment dat de man werd staande gehouden begon hij de agenten te beledigen. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is in beslag genomen. Tijdens een ademanalyse die op het bureau werd afgenomen bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 0,4 promille.  De man is ingesloten voor nader verhoor en de politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – Een 22-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart aangehouden na mishandeling van een portier van een horecagelegenheid in het centrum van Doetinchem.

De man werd door portiers uit een horecagelegenheid gezet omdat hij zich vervelend gedroeg. De man werd agressief en verzette zich hevig. Hierbij verwondde hij een portier. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Telefoon gestolen

RUURLO – Een 16-jarige jongen uit Aalten is zaterdag 13 maart in Ruurlo op de Stationsstraat bestolen van zijn mobiele telefoon.

De jongen bevond omstreeks 22.00 uur zich op het perron van het treinstation en werd aangesproken door drie jongemannen. Deze wilden zijn telefoon lenen omdat ze wilden bellen. Nadat de jongen zijn telefoon had afgegeven gingen de drie jongemannen er vandoor. Het gaat om drie mannen van ongeveer 25 jaar met een licht getinte huidskleur en zwart haar. Ze droegen alle drie een zwarte jas en een blauwde broek. Mensen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Diverse verkeerscontroles

AALTEN – De politie hield zaterdag 13 maart op verschillende locaties in de gemeente Aalten diverse verkeerscontroles. Er werden meerdere bestuurders bekeurd.

De politie heeft bij de controles meerdere bekeuringen uitgeschreven. Een motorrijder werd bekeurd omdat hij met zijn motor een zogenaamde wheely maakte. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor kentekenplaten die niet zichtbaar waren. Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze geen autogordel droegen en drie personen werden bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.