+ Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Geplaatst op 13 maart 2010, om 15:42 uur

VORDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart in Vorden een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De man werd rond 04.20 uur op de Ruurloseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. De man is beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na vernieling

DIDAM – De politie heeft vrijdagavond 12 maart een 15-jarige jongen uit Didam aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen zou op de Drostlaan in Didam een brommobiel vernield hebben.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur melding van de vernieling. Agenten die ter plaatse gingen troffen een groep mensen aan, waaronder de 15-jarige jongen uit Didam. Getuigen vertelden tegen de politie dat deze jongen de spiegel van de brommobiel vernield had. Hierop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van het voorval. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Aanhoudingen na vechtpartij

DIDAM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart een 17-jarige jongen uit Didam en een 19-jarige jongen uit Rheden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Omstreeks 01.15 uur werd bij de politie gemeld dat een groep jongeren op het Lieve Vrouweplein in Didam ruzie had gekregen en dat de veroorzakers van de ruzie waren vertrokken. Bij de ruzie zou geslagen zijn. Met behulp van getuigen konden korte tijd later de twee jongens worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De toedracht van de ruzie wordt door de politie onderzocht.

Inbraak in horecagelegenheid

EIBERGEN – Bij een horecagelegenheid aan de Hagen in Eibergen is in de nacht van donderdag op vrijdag 12 maart ingebroken. Er is een geldbedrag buit gemaakt.

De inbraak werd vrijdagochtend ontdekt. Om in het pand te komen hebben de daders een deur geforceerd. Eenmaal binnen hebben de daders gokkasten en een sigarettenautomaat opengebroken. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor oplichting

ULFT – De politie heeft dinsdag 9 maart een 50-jarige man uit de gemeente oude IJsselstreek aangehouden voor oplichting. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van oplichting en kwam de man op het spoor.

De man kocht bij verschillende bedrijven in Ulft, Didam, Silvolde en Gendringen onder valse voorwendselen goederen op rekening, maar betaalde deze nooit. Ook tankte hij zonder te betalen. Van de goederen is een klein deel teruggevonden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar werd direct weer aangehouden omdat hij nog een celstraf van 42 dagen moest ondergaan.