+ Vier verdachten aangehouden voor diefstal - GelreNieuws.nl

+ Vier verdachten aangehouden voor diefstal

Geplaatst op 12 maart 2010, om 17:24 uur

DOETINCHEM – De politie heeft deze week vier verdachten uit Doetinchem aangehouden voor diefstal van een bankpas. De bankpas is van dinsdag op woensdag 6 januari aan de Heemskerklaan in Doetinchem weggenomen. Met de bankpas werd onrechtmatig gepind.

De politie stelde een onderzoek in naar de diefstal, waarbij de vier verdachten (17, 18, 23 en 38 jaar) konden worden aanhouden. Zij worden ervan verdacht met de pinpas onrechtmatig gepind te hebben bij verschillende winkels en pinautomaten. In totaal gaat het om een fors bedrag. De vier verdachten zijn verhoord. De goederen die met de gestolen pinpas werden gekocht, zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding winkeldiefstal

WINTERSWIJK – De politie heeft op donderdag 11 maart een 52-jarige vrouw uit Winterswijk verhoord op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou twee pakjes shag hebben meegenomen bij een supermarkt aan de Dingstraat in Winterswijk.

De politie kreeg omstreeks 10.30 uur melding van de diefstal. Winkelpersoneel zag dat de vrouw bij de kassa, toen zij enkele andere artikelen wilde afrekenen, twee pakjes shag in haar zak stopte zonder hiervoor te betalen. Het winkelpersoneel hield de vrouw staande en lichtte de politie in. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Ze is met een proces-verbaal heengezonden.

Insluiping in woning

ZELHEM – Tussen dinsdag en woensdag 10 maart vond er een insluiping bij een woning en stal aan de Keijenborgseweg in Zelhem plaats. Er is onder meer een stroomapparaat buitgemaakt.

De insluiping werd woensdagochtend ontdekt. Men is vermoedelijk door een onafgesloten deur de onbewoonde woning binnengekomen. Er is onder meer een stroomapparaat buitgemaakt. De politie heeft de insluiping in onderzoek.

Jongen aangehouden voor vernieling

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 12 maart een 16-jarige jongen uit Hengelo (GLD) aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen zou een schutting bij een woning aan de Geert Grootestraat in Doetinchem vernield hebben.

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur melding van de vernieling. De politie ging ter plaatse en trof een groep jongeren op de Kruisbergseweg richting Hengelo (GLD) aan. De groep werd staande gehouden, waarna één van de jongens bekende verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van de schutting. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De jongen wordt overgedragen aan een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Winkeldief aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft op donderdag 11 maart een 41-jarige man uit Doetinchem verhoord op verdenking van winkeldiefstal. De man zou een aantal etenswaren meegenomen hebben bij een supermarkt aan de JF. Kennedylaan in Doetinchem.

De politie kreeg omstreeks 15.15 uur melding van de winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag de man de kassa passeren zonder te betalen voor enkele etenswaren die hij bij zich had. Hierop is de man staande gehouden en is de politie ingelicht. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

DOETINCHEM – De politie heeft op donderdagavond 11 maart een 27-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol op de Oude Terborgseweg in Doetinchem.

Politieagenten zagen de man omstreeks 23.30 uur rijden. De politie besloot de man een stopteken te geven, omdat hij opviel door zijn rijgedrag. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 0,8. De man is heengezonden met een rijverbod en zal een boete opgelegd krijgen.

Vrouw beroofd van tas

DOETINCHEM – Op donderdag 11 maart is een 70-jarige vrouw uit Doetinchem van haar tas beroofd op de Koemate in Doetinchem. De politie zoekt getuigen.

De vrouw fietste omstreeks 17.30 uur op de Koemate in Doetinchem. Op een gegeven moment fietsten drie jongens achter haar. Eén van de jongens pakte vervolgens de tas van de vrouw uit haar fietstas. De jongens keerden om en fietsten weg in de richting van het spoor.

De daders, vermoedelijk rond de 15 jaar, droegen allen een donkere jas Eén van hen droeg een donkere capuchon met daaronder iets lichts van kleur, vermoedelijk een muts of petje. De politie heeft de tasjesroof in onderzoek en heeft een SMS-alert verstuurd. Zij vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Verkeerscontrole

LICHTENVOORDE – De politie heeft op donderdagmiddag 11 maart een verkeerscontrole gehouden op de Schatbergstraat in Lichtenvoorde.

De politie heeft in totaal acht bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid betrof 46 km/u terwijl maximaal 30 km/u is toegestaan.