Automobilist drukt ex-vriendin van de weg

Geplaatst op 11 maart 2010, om 16:22 uur

VARSSEVELD – De politie heeft donderdag 11 maart een 31-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Hij zou woensdagmiddag getracht hebben een auto met daarin zijn ex-vriendin van de weg te drukken.

Dit gebeurde op de weg tussen Varsseveld en Terborg. De politie zoekt enkele specifieke getuigen. Andere mensen die het verkeersgevaarlijke gedrag hebben gezien, wordt verzocht te bellen met 0900 -8844.

Woensdag omstreeks 13.45 uur reed de ex-vriendin van de aangehouden man mee in een kleine rode auto. Men was onderweg van Varsseveld naar Terborg. Op de Terborgseweg werd hun auto plotseling ingehaald door een auto, waarin de man bleek te rijden. Hij trachtte de auto met z’n ex te laten stoppen en heeft daarbij meerdere keren een aanrijding veroorzaakt. Hierbij ontstonden gevaarlijke situaties ook voor het overige verkeer. In de Rabelinkstraat heeft hij de auto met z’n ex klemgereden, maar de bestuurster wist weg te rijden en beide vrouwen hebben zich bij de politie gemeld. De politie is een onderzoek gestart en heeft donderdag de verdachte aangehouden.

Getuigen gezocht
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat meerdere mensen getuigen van het gebeurde zijn geweest. Zo zou een man in een grijze BMW sedan op de Terborgseweg getuige van het gevaarlijke rijgedrag zijn geweest. Op de Rabelinkstraat is een vrouw in een donkerkleurige Peugeot getuige geweest van het gebeurde. Ook een vrouw in een zilverkleurige auto met een kindje in haar auto, zou getuige zijn geweest. De politie zoekt contact met deze en andere mensen die getuige zijn geweest van het incident.

De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.