Open Dag Zorgplein Zevenaar

Geplaatst op 10 maart 2010, om 19:55 uur

ZEVENAAR – Niet iedereen stapt even gemakkelijk binnen bij een ziekenhuis. Laat staan bij een verpleeghuis of een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wie werken er? Waarvoor kan ik er terecht? En klopt het beeld dat ik heb?

GGNet Regio Zevenaar, Ziekenhuis Zevenaar en Verpleeghuis Zevenaar nodigen daarom alle inwoners van Zevenaar en omstreken uit om kennis te maken met de wereld van de zorg. Iedereen is van harte welkom op de Open Dag van Zorgplein Zevenaar op zaterdag 20 maart 2010 tussen 10.00 en 16.00 uur.

De drie zorginstellingen verzorgen ieder een eigen programma. Bij GGNet kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en meer te weten komen over de psychiatrie en het werken in de geestelijke gezondheidszorg.

In het Ziekenhuis Zevenaar kunnen bezoekers onder andere een kijkje nemen in het gloednieuwe OK-complex en de indrukwekkende technische afdelingen van het ziekenhuis. Ook voor kinderen is er een fantastisch en leerzaam programma. Zij kunnen bijvoorbeeld met hun knuffel naar de poppendokter gaan of op een foto de binnenkant van een buik bekijken.

In het Verpleeghuis Zevenaar kunnen belangstellenden met een rondleiding over een afdeling een beeld krijgen van het dagelijks leven in het verpleeghuis. Ook is er puzzeltocht door de tuin en kunt u kennismaken met Mikmakkus clowns die op bijzondere en warme wijze contact maken met dementerende cliënten.

Het ziekenhuis en het verpleeghuis presenteren bovendien hun verbouwingsplannen.

En natuurlijk staat bij de drie instellingen een kopje koffie en een glaasje limonade klaar!

Zorgplein Zevenaar is een samenwerkingsverband van GGNet Regio Zevenaar, Ziekenhuis Zevenaar en Verpleeghuis Zevenaar. Zorgplein Zevenaar is gevestigd aan de Hunneveldweg 12-14 in Zevenaar.