+ Benevelde stuntpiloot aangehouden

Geplaatst op 11 maart 2010, om 16:30 uur

HUMMELO – De politie heeft op woensdag 11 maart in een 29-jarige man uit de gemeente Bronckhorst op de Horstweg in Hummelo aangehouden. Hij reed nogal hard en agressief en bleek ook gedronken te hebben.

De politie zag de man omstreeks 15.30 uur rijden op de Horstweg. De man viel op doordat hij hard en agressief reed. Hij haalde met hoge snelheid, zonder richting aan te geven fietsers en andere verkeersdeelnemers in. De politie gaf de man een stopteken, waaraan hij voldeed. De man werd aangehouden en agenten roken dat de man ook gedronken had.  Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.6 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, niet voor de alcohol maar omdat hij veel te hard reed. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Hennepkwekerij ontmanteld

SILVOLDE – De politie heeft woensdag 10 maart een hennepkwekerij bij een woning aan de Terborgseveld in Silvolde aangetroffen en ontmanteld. Een 35-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor verhoor.

De politie onderzocht de woning, omdat het vermoeden bestond dat er hennep in de woning werd gekweekt. In de woning en aangrenzende garage werden hennepkwekerijen met zo’n 1000 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Een 35-jarige Arnhemmer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

AALTEN – De politie heeft op woensdag 10 maart een 44-jarige man uit Aalten aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte zou op maandag 8 maart een 14-jarige jongen mishandeld hebben bij een supermarkt aan de Admiraal de Ruijterstraat in Aalten.

Op maandagmiddag 8 maart kreeg de politie melding van de mishandeling. De verdachte kreeg het aan de stok met een 14-jarige jongen. Hij meende dat de jongen samen met een groep andere jongeren met sneeuwballen zou hebben gegooid. De jongen zou onder meer geslagen zijn. De verdachte kwam naar het politiebureau op verzoek van de politie. Hier is de man aangehouden en verhoord. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdag 10 maart twee personen uit Aalten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De diefstal vond plaats bij een winkel aan de Misterstraat in Winterswijk.

De politie kreeg omstreeks 15.00 uur melding van de diefstal. Winkelpersoneel zag dat de 25-jarige man een kledingstuk in een tas stopte. De vrouw was op dit moment aan de praat met een andere winkelbediende. Winkelpersoneel sprak de man hierop aan, waarna hij wegrende. Toen de politie ter plaatse kwam hebben zij de vrouw aangehouden en overgebracht na het politiebureau. De man meldde zich even later bij de politie, waar hij is aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Oplichting

DOETINCHEM – Op woensdag 3 maart is een 68-jarige man uit Doetinchem slachtoffer geworden van oplichting. De man had zijn bankgegevens doorgegeven aan een persoon die zich voordeed als medewerkster van een bank.

De man kreeg op woensdagmiddag een telefoontje van een vrouw die zich voordeed als medewerkster van een bank. De vrouw vroeg het slachtoffer om zijn internetrekening te openen en haar bankgegevens door te geven. Enkele dagen later bleek er een geldbedrag van zijn rekening te zijn afgeschreven. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mogelijke slachtoffers van eenzelfde oplichting aangifte te doen.
De politie raadt aan om nooit bankgegevens (pincodes, TAN-codes etc.) via de telefoon te verstrekken.

Inbraak bedrijf

DOETINCHEM – In de nacht van dinsdag op woensdag 10 maart vond er bij een bedrijf aan de Havenstraat in Doetinchem een inbraak plaats. Er zijn onder meer kettingzagen en bladblazers buitgemaakt.

De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt door werknemers. Het is onduidelijk hoe men het pand is binnengekomen. In het pand is er een deur geforceerd naar een afgesloten ruimte. Er zijn onder meer kettingzagen en bladblazers buitgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.