+ Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed - GelreNieuws.nl

+ Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed

Geplaatst op 15 maart 2010, om 16:25 uur

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 15 maart twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 26-jarige man uit Harderwijk werd aangehouden op de A28. Een 19-jarige man uit Biddinghuizen werd aangehouden op de Waltorenstraat.  

De politie zag de Harderwijker omstreeks 02:00 uur rijden op de A28 richting Zwolle. Hij viel op door zijn slingerende rijgedrag. Later zagen de agenten dat hij ook aan het telefoneren was tijdens het rijden. De bestuurder kon op de afrit naar Lelystad staande worden gehouden. Na een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 1.5 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en bellen achter het stuur.

De man uit Biddinghuizen werd op de Waltorenstraat aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken om te mogen rijden. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de beginnend bestuurder 0.4 promille terwijl 0.2 promille is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Hem werd een rijverbod opgelegd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak fietsenwinkel

ERMELO – In de nacht van zondag op maandag 15 maart is er ingebroken in een fietsenwinkel aan de Putterweg in Ermelo.

De politie kreeg omstreeks 03:45 uur melding van de inbraak. Men is binnen gekomen door een deur te forceren. De verdachten hebben elf dure fietsen weggenomen.

De politie doet onderzoek naar de inbraak en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal personenauto

EPE – Tussen zondagmiddag en maandagmiddag 15 maart is een personenauto gestolen die geparkeerd stond langs de Tiendstraat in Epe.

De eigenaar liep omstreeks 12:00 uur richting haar auto. Zij ontdekte dat deze niet meer op de plek stond waarop zij hem had achtergelaten.

Het gaat om een grijs/blauwe Volkswagen Golf met het kenteken TD-26-GD.

De politie doet een onderzoek naar de diefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de autodiefstal contact op te nemen met die politie via telefoonnummer 0900-8844.

Onderzoek naar vernielingen aan auto’s

NUNSPEET – De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag 14 maart zijn gepleegd. In een aantal straten in Nunspeet zijn spiegels van auto’s afgebroken. Hert gaat daarbij minstens om een tiental auto’s.

In de nachtelijke uren werd een spoor van vernieling achter gelaten in de Seringweg, Thorbeckestraat, de Visserslaan en omgeving. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan in deze en omliggende straten. Benadeelden wordt gevraagd, om bij voorkeur via internet aangifte te doen.

De politie verzoekt degenen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com