+ Politie zoekt getuigen van brute tasjesroof

Geplaatst op 2 maart 2010, om 16:43 uur

ZUTPHEN – De politie zoekt getuigen van een poging tot een tasjesroof die maandagmiddag 1 maart plaatsvond op Bagijnenland in Zutphen. Een 75-jarige vrouw raakte hierbij dusdanig gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.

De politie kreeg omstreeks 14:00 uur de melding van het incident. De vrouw was na het boodschappen doen op weg naar huis toen zij plotseling vanaf achteren werd benaderd door een jongeman. Hij probeerde haar de tas uit haar handen te trekken. Dit lukte echter niet en de vrouw kwam ten val. Hierbij liep zij diverse verwondingen op aan hoofd, armen en benen. De dader is na de poging vanaf de Bagijnenland richting het Stokebrand weggerend. Zijn signalement luidt als volgt: leeftijd tussen de 15 en 20 jaar oud en in het donker gekleed.

De politie zoekt getuigen van het voorval of mensen die iets anders belangrijks te melden hebben wat van toepassing kan zijn voor het onderzoek. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Meisjes aangehouden na diefstal bij supermarkt

VOORST – De politie heeft maandag 1 maart twee meisjes uit Voorst, van 14 en 16 jaar, verhoord op verdenking van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Schoolstraat in Voorst. Het duo werd door het winkelpersoneel in de kraag gevat toen zij de winkel verlieten zonder te betalen voor onder meer diverse frisdranken.

De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding van de winkeldiefstal. De meisjes hadden enkele blikjes frisdrank en een pak koekjes in hun tas gedaan zonder deze te betalen aan de kassa. Hierna trachtten zij de winkel te verlaten, maar werden aangehouden door het winkelpersoneel. De politie heeft de meisjes overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de supermarkt. De minderjarige meisjes zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd.