+ Snorfiets in beslag genomen

Geplaatst op 26 maart 2010, om 13:39 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op donderdag 25 maart een 15-jarige jongen uit Zutphen aangehouden voor het rijden op een snorfiets met valse kentekenplaat op de Lunettestraat in Zutphen.

Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 17.15 uur zonder helm rijden op de Emmerikseweg in Zutphen. De jongen werd vervolgens op de Lunettestraat staande gehouden. Bij controle bleek de jongen minderjarig te zijn en dus geen geldig rijbewijs te hebben. Tevens reed de jongen met een valse kentekenplaat en was de snorfiets niet verzekerd. Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De snorfiets is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangehouden voor rijden onder invloed

TEUGE – De politie heeft op donderdagavond 25 maart een 32-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol op de Rijksstraatweg in Teuge.

De man werd omstreeks 20.00 uur door de politie staande gehouden voor een verkeerscontrole. Bij het aanspreken van de man roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Inbraak in woning

TWELLO – Op donderdagochtend 25 maart is er ingebroken in een woning aan de Bremstraat in Twello. Er is onder meer een laptop buitgemaakt.

De inbraak werd bij thuiskomst door de bewoner ontdekt. Men is de woning binnengekomen door een ruit te forceren. Er is onder meer een laptop weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Auto bij station Empe gestolen

EMPE – Op donderdag 25 maart is er een personenauto gestolen die geparkeerd stond bij het station Voorst-Empe. De auto staat internationaal als gestolen gesignaleerd.

De eigenaar had zijn auto ’s ochtends geparkeerd op de parkeerplaats bij het station Voorst-Empe. Toen hij ’s avonds terugkwam om zijn auto op te halen, bleek de auto gestolen te zijn. Het gaat om een donkergrijze metallic Volkswagen Touran voorzien van het kenteken 26-XG-XH. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de autodiefstal contact op te nemen met de politie via 0900-8844.