Voorstenaar (16) duwt meisjes van hun fiets

Geplaatst op 28 maart 2010, om 21:03 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft zaterdag 27 maart op de Batavierenweg een 16-jarige jongen uit Voorst opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zeker vier meisjes te hebben mishandeld.

Een van de slachtoffers, een 14-jarige Arnhemse, meldde zich rond half twaalf overstuur bij de politie nadat ze in een fietstunnel nabij de Burgemeester Matsersingel door een tot dusver onbekende jongen op een brommer van de fiets was geduwd. Het meisje had daarbij letsel opgelopen. Toen agenten daarop een onderzoek instelden troffen ze de 16-jarige Voorstenaar aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Later meldden zich nog drie slachtoffers die in de omgeving op soortgelijke wijze waren lastig gevallen. Daarbij werd steeds het zelfde signalement genoemd. Een getuige had intussen kans gezien de bromfietssleutels van de Voorstenaar af te nemen. De jongen was daarna op de vlucht geslagen maar werd later door agenten ingerekend. De knaap heeft intussen bekend en is weer op vrije voeten. Een verklaring voor zijn gedrag had hij niet. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met hem gebeurt.

De politie sluit niet uit dat de jongen op meer plaatsen in Arnhem-Zuid slachtoffers heeft gemaakt en roept hen op zich alsnog te melden voor aangifte.