+ Winkeldief aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 7 maart 2010, om 15:36 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdag 6 maart een 30-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal in een woonwinkel in Zutphen.

Rond 16.35 uur kwam bij de politie een melding binnen van diefstal in een woonwinkel aan de Pollaan in Zutphen. De politie had een signalement van de verdachte en zijn auto en is met diverse voertuigen op zoek gegaan. Op de IJsselbrug is de politie de man op het spoor gekomen. De verdachte vluchtte met zijn auto via een fietspad naar de Weg naar Voorst. Net buiten de bebouwde kom van Zutphen verloor de bestuurder de macht over het voertuig en botste tegen een boom. De man is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen aan zijn been.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

EERBEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 maart een 18-jarige bromfietser uit de gemeente Voorst aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De bromfietser werd rond 02.00 uur staande gehouden op de Loubergweg in Eerbeek. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Er is een rijverbod van zeven uur opgelegd en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bij supermarkt

VOORST – Zondagnacht 7 maart rond 2.16 uur kwam er een melding bij de politie binnen van een inbraak in een supermarkt aan de Schoolstraat in Voorst. Het is nog onduidelijk of er iets is gestolen.

Men is vermoedelijk via het dak de supermarkt binnengekomen. Getuigen hebben twee personen op het dak van de supermarkt gezien toen zij aan de achterzijde het dak afklommen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak of de verdachten worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.