+ 600 hardrijders op de bon in Warnsveld

Geplaatst op 1 april 2010, om 17:29 uur

WARNSVELD – Op woensdagmiddag 31 maart heeft de politie naar aanleiding van klachten over hardrijders een radarsnelheidscontrole gehouden op de Rhienderinklaan in Warnsveld. In totaal zijn er 600 snelheidsovertredingen geconstateerd.

De controle is ’s middags en een deel van de avond gehouden en was gericht op de snelheid van auto’s. De toegestane snelheid op deze weg is 30 km/u. Van de 867 passanten reden er 600 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. De overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

EEFDE – De politie heeft woensdagavond 31 maart een 19-jarige jongeman uit Deventer aangehouden op de Blaak in Eefde op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de jongeman omstreeks 21.05 uur staande, omdat hij met gedoofde lichten reed. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de jongen onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0.9 blies. Het rijbewijs van de jongen is ingevorderd, omdat hij beginnend bestuurder is.

Aangehouden na mishandeling

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdag 31 maart een 32-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou een 28-jarige plaatsgenoot mishandeld hebben op de Savornin Lohmanstraat in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur melding van de mishandeling. De verdachte zou het slachtoffer een kopstoot hebben gegeven. Hierdoor liep het slachtoffer letsel aan zijn gezicht op. De politie kon de verdachte ter plaatse aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontmanteld

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdag 31 maart een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld in een woning aan de Marsweg in Zutphen. De bewoner is aangehouden.

De politie onderzocht de woning, omdat het vermoeden bestond dat er hennep werd gekweekt. In een slaapkamer van de woningen werden ruim 100 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner, een 49-jarige man, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal bestelauto

WARNSVELD – In de nacht van woensdag op donderdag 1 april is er een bestelauto die geparkeerd stond aan de Kloetschup in Warnsveld gestolen. De bestelauto staat als gestolen gesignaleerd.

De eigenaar heeft de bestelauto woensdagavond geparkeerd bij zijn woning aan de Kloetschup in Warnsveld. Toen hij de volgende ochtend naar zijn auto wilde lopen, ontdekte hij dat deze er niet meer stond. Het gaat om een grijze Volkswagen Transporter voorzien van het kenteken 01-VZS-3. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen via 0900-8844.

Diefstal uit auto

WARNSVELD – In de nacht van zondag op maandag 29 maart is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Er is onder meer een navigatiesysteem buitgemaakt.

De eigenaar had zijn auto zondagavond geparkeerd aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Toen hij de volgende ochtend bij zijn auto kwam, ontdekte hij dat er ingebroken was. Het is onduidelijk hoe men de auto is binnengekomen. Er is onder meer een navigatiesysteem buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.