+ DNA-match doet inbreker de das om

Geplaatst op 1 april 2010, om 17:20 uur

APELDOORN – De 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die maandagavond 29 maart door de politie is aangehouden nadat hij was betrapt tijdens een insluiping aan het Oranjetipje, wordt ook verdacht van inbraken aan de Tenderlaan en de Van Galenstraat in februari van dit jaar.

De man werd maandagavond aangehouden na een melding over een insluiping aan het Oranjetipje, waarbij de insluiper overlopen was door een bewoner. Na onderzoek in de buurt trof de politie de man aan op de Tweelingenlaan, waar hij werd aangehouden.

De man bleek al te worden gezocht omdat na onderzoek door het NFI is vastgesteld dat zijn DNA bleek te matchen met DNA-sporen die zijn aangetroffen bij twee eerdere inbraken gepleegd begin februari, aan de Tenderlaan en de Van Galenstraat. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man over zowel de insluiping als beide inbraken. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Man tankt tien keer zonder te betalen

APELDOORN – De politie heeft op dinsdagochtend 30 maart een 44-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere strafbare feiten, waaronder tanken zonder te betalen, diefstal van kentekenplaten en diefstal van een fiets.

De man wordt er onder meer van verdacht ongeveer tien keer te hebben getankt zonder te betalen, meerdere keren kentekenplaten te hebben gestolen en ook een fiets te hebben gestolen. De strafbare feiten vonden plaats in februari en maart van dit jaar, in Apeldoorn. De politie stelde een onderzoek in en kwam, mede dankzij informatie aangeleverd door een beveiligingsbedrijf, de verdachte op het spoor. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op en de man wordt op vrijdag 2 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dieven bestelbus aangehouden

BEEKBERGEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 1 april een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 42-jarige man uit Beekbergen aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht een dag eerder een bestelbus te hebben gestolen bij een tankstation in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 16:45 uur de melding dat er een bestelbus was gestolen bij een tankstation aan de Deventerstraat in Apeldoorn. De eigenaar had de auto daar enkele minuten met de sleutels in het contact achtergelaten. Toen hij bij zijn auto terugkwam, zag hij dat deze was verdwenen. Niet veel later zag hij zijn bus even verderop staan met daarin een onbekende man en vrouw. Toen de eigenaar de portier van de bus opentrok, reed het duo hard weg. De gestolen bestelbus werd ’s nachts op het terrein van een hotel in Beekbergen gesignaleerd. De verdachten bleken in dit hotel te verblijven en zijn aangehouden. De politie heeft het duo aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – De politie heeft woensdag 31 maart bij een onderzoek bij een woning aan de Socratesstraat in Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd hierbij één verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning na een melding. In de schuur naast de woning werden zo’n 100 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aanwezige man, een 23-jarige Apeldoorner, werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.