+ Beschonken automobiliste belandt in greppel

Geplaatst op 4 april 2010, om 13:18 uur

WARNSVELD – Een 36-jarige automobiliste uit Laren is zaterdagochtend rond 09:00 uur in een greppel naast de Lochemseweg beland. Ze bleek onder invloed van alcohol.

De vrouw reed over de Lochemseweg richting Zutphen toen ze een stuurcorrectie probeerde te maken maar hierdoor van de weg raakte en met haar auto in de greppel belandde. De politie kwam ter plaatse en nam haar, conform de richtlijn ‘botsen is blazen’, een blaastest af. De vrouw bleek onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies zij 1,2 promille. Zij is na verhoor met een rijverbod van enkele uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs dronken beginnend bestuurder ingevorderd

LOCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april een 24-jarige man uit de gemeente Berkelland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 01:40 uur staande gehouden op de Nieuwstad in Lochem. De auto van de man viel direct op omdat hij eerst midden op straat stil stond, en vervolgens al slingerend wegreed. Een blaastest bevestigde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,0 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Ook krijgt de man, die een beginnend bestuurder bleek te zijn, een strafpunt in zijn rijbewijs.

Fransen in bezit pepperspray aangehouden

WILP – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april een 40-jarige man en een 17-jarige jongen, beide afkomstig uit Frankrijk, aangehouden omdat zij pepperspray in hun bezit bleken te hebben.

De politie trof de auto waar het duo in zat rond 03:50 aan op een parkeerplaats langs de A1. Bij controle van de auto werd de pepperspray aangetroffen. Ook werd er een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De pepperspray en drugs zijn in beslag genomen en de mannen zijn meegenomen voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.