+ Drietal aangehouden na bedreiging portier

Geplaatst op 4 april 2010, om 13:16 uur

LICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april drie jonge mannen aangehouden nadat zij in een café aan de Molendijk in Lichtenvoorde mensen hadden lastig gevallen en daarna de portier van de horecagelegenheid hebben bedreigd.

Het incident vond rond 01:50 uur plaats. Het drietal, drie 18-jarige jongens uit Aalten, was al eerder op de avond aangesproken door de beveiligingsmedewerker nadat ze mensen hadden lastig gevallen. Ze kregen toen een waarschuwing. Toen er wederom een klacht kwam dat het drietal mensen lastig viel zijn ze verzocht het café te verlaten. Het drietal liep mee naar buiten, waarna er buiten een conflict met de portier ontstond. De portier werd verbaal bedreigd en één van de mannen trok een houten paaltje uit de grond en gooide deze naar de portier, die de paal nog net kon ontwijken. Hierop is het drietal aangehouden door de politie en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Dure bloemen

GENDRINGEN – Een 70-jarige man uit Gendringen is zaterdagochtend 3 april betrapt op diefstal van een bosje bloemen bij een supermarkt aan de Grotestraat in Gendringen.

De man werd betrapt door het personeel van de winkel. Zij hebben de man overgedragen aan de politie. De man is na verhoor heengezonden met een boete van 150 euro.

Onder invloed achter stuur

GAANDEREN/DOETINCHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 4 april zijn een 64-jarige man uit Gaanderen en een 25-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De 64-jarige man werd rond 01:00 uur staande gehouden op de Rijksweg in Gaanderen. De 25-jarige man werd rond 05:20 uur staande gehouden op de Havenstraat in Doetinchem. In beide gevallen wees een blaastest op straat uit dat de mannen onder invloed waren. Hierop zijn ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij respectievelijk 0,9 en 1,0 promille bliezen. Beide bestuurders zijn met een rijverbod van enkele uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee horecaverboden uitgereikt

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april horecaverboden uitgereikt aan een 23-jarige man uit de gemeente Bronckhorst en een 20-jarige man uit Delft.

De 23-jarige man was het rond 03:40 oneens met het feit dat een vriend van hem uit een café in het centrum van Doetinchem was gezet en uitte diverse ernstige bedreigingen aan het adres van de portier van het café. Hierop is hij aangehouden door de politie.

Kort daarna viel de 20-jarige man een politieagent lastig die op dat moment de rust op straat probeerde te herstellen. Hij belemmerde de agent op dusdanige wijze bij zijn werk, dat de agent hem vorderde het uitgaansgebied te verlaten. Daar weigerde hij gehoor aan te geven, waarop de man is aangehouden. Hij verzette zich hier hevig tegen, waardoor de politie hem met gepast geweld moest afvoeren.

Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en kregen een horecaverbod uitgereikt. Dit betekent dat ze gedurende één jaar geen horecabedrijven mogen bezoeken die aangesloten zijn bij het horecaconvenant van de gemeente. De politie maakt tegen beide mannen ook proces-verbaal op.

Man aangehouden met harddrugs

DOETINCHEM – Zaterdagavond 3 april heeft de politie een 24-jarige man uit Doetinchem aangehouden met ruim 10 bolletjes cocaïne in zijn bezit.

Surveillerende agenten zagen een busje staan op de Roerstraat in Doetinchem en besloten de inzittenden te controleren. De 24-jarige man had een zogenaamde ‘basepijp’ en de cocaïne in zijn bezit. Hierop is hij aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De drugs en basepijp zijn in beslag genomen en de drugs zijn getest. De politie maakt proces-verbaal op.