Brandweer Brummen en Eerbeek zoeken nieuwe helden

Geplaatst op 28 april 2010, om 18:20 uur

BRUMMEN/EERBEEK – Vanaf eind april is er binnen brandweer IJsselstreek bij de korpsen van Brummen en Eerbeek ruimte voor nieuwe brandweervrijwilligers. Nieuwe helden dus.

In de gemeente Brummen worden vanaf deze week posters en flyers verspreid. Ook zijn de brandweerlieden aanwezig op de Koninginnedagfeesten in Brummen en Eerbeek en worden bedrijven benaderd. Daarnaast is vanaf vandaag de site www.ikwordheld.nl online.

Waarom helden? Helden, omdat de brandweervrijwilligers in de huidige samenleving waarin iedereen het druk heeft, tijd vrij maken voor de brandweer. Omdat zij (bijna) elke week weer oefenen, naar vergaderingen komen en materieel onderhouden. Omdat zij (in sommige gemeenten) kazerne- en piketdiensten draaien en op de momenten dat iedereen ligt te slapen binnen enkele minuten op weg zijn naar een melding. Helden vanwege de inspanning en vrije tijd die zij willen investeren in de veiligheid van hun eigen dorp, wijk of regio. Zo hielpen de brandweerkorpsen deze week tot in de nachtelijke uren nog mee bij de bestrijding van de grote natuurbrand in Hoog Soeren. En helden, omdat het soms spannend kan worden als ze ter plaatse komen.