Inbrekers botsten in vlucht op politieauto - GelreNieuws.nl

Inbrekers botsten in vlucht op politieauto

Geplaatst op 28 april 2010, om 15:10 uur

TERWOLDE – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 april drie mannen uit Maassluis en Rotterdam aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Avervoordseweg in Terwolde. Bij hun vluchtpoging reden zij met hun auto in op een politieauto die hen de weg versperde.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de inbraak. Een getuige zag een aantal onbekende mannen die zich verdacht ophielden bij een woning verderop en alarmeerde de politie. Toen agenten kwamen aanrijden, zagen zij dat de verdachten inmiddels wegreden in een auto. Er bleek inderdaad te zijn ingebroken bij de woning. De aanrijdende agenten hebben hen de weg versperd, waardoor het voertuig van de verdachten tegen die van de agenten botste.

De drie inzittenden, van 16, 25, en 27 jaar oud uit Maasluis en Rotterdam, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Naast deze drie aangehouden verdachten, zijn vermoedelijk nog twee andere verdachten te voet gevlucht vanaf de woning waar was ingebroken. De politie heeft in de omgeving nog naar hen gezocht, maar dat leverde geen resultaat op. Rond 07.00 uur is hierover een sms-alert verstuurd.

Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk goederen uit de woning zijn weggenomen. Er was in ieder geval een raam geforceerd om binnen te komen. De woning was nog niet door de eigenaar bewoond. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt tips en informatie over de gevluchte verdachten. Men kan bellen via  0900-8844.