+ Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Geplaatst op 28 april 2010, om 15:08 uur

APELDOORN – De politie heeft op dinsdagmiddag 27 april in een woning op de Hovenlaan en in en schuur aan het kruidenpad in Apeldoorn hennepkwekerijen aangetroffen. Beide kwekerijen zijn ontmanteld. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 42-jarige vrouw en een 49-jarige man, werden aangehouden.

De politie heeft die dag omstreeks 15:00 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Hovenlaan. Het vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij aanwezig is. De politie trof in de woning inderdaad een kwekerij met 129 wietplanten. Hierop is de 42-jarige bewoonster aangehouden. Der stroom werd illegaal afgetapt. De enerigemaatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. De planten en apparatuur is vernietigd.

Aan het Kruidenpad trof de politie diezelfde dag in een schuur een kwekerij met ruim 200 planten aan. De 49-jarige eigenaar van de kwekerij werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor nader onderzoek. De planten en apparatuur werden vernietigd.

De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De energiemaatschappij zal een naheffing opleggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 april op de Amersfoortseweg een 27-jarige man uit Ede aangehouden die onder invloed van alcohol een greppel in was gereden.

De politie kreeg omstreeks 02:00 een melding van een ongeluk op de Amersfoortseweg. Hier stond een auto in de greppel langs de weg. De man verloor de macht over het stuur waardoor hij in de greppel belande. Hem werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademtest. Hier blies de man 1.4 promille.  De politie maakt proces-verbaal op en het rijbewijs van de man ingevorderd.