+ Bromfietser met vals kenteken aangehouden - GelreNieuws.nl

+ Bromfietser met vals kenteken aangehouden

Geplaatst op 29 april 2010, om 18:14 uur

EPE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 29 april een 20-jarige bromfietser uit Heerde aangehouden. Hij reed zonder verlichting en bleek een vals kenteken op zijn bromfiets te voeren.

De politie zag de bromfietser omstreeks 00:15 uur rijden op de Pastoor Somstraat in Epe. Hij reed zonder verlichting. Bij het zien van de agenten, stopte de bromfietser uit eigen beweging. De agenten spraken de bestuurder aan op de ontbrekende verlichting en na controle bleek er een valse kentekenplaat op de bromfiets bevestigd te zitten. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De kentekenplaat werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto’s opengebroken

EPE – de avond/nacht van dinsdag op woensdag 28 april vonden er in Epe diverse auto-inbraken plaats. De buit bestaat voornamelijk uit gereedschap dat uit de auto’s werd weggenomen.

De auto-inbraken vonden onder meer plaats op de Allendelaan, de J. van Oldenbarneveldstraat, de Korhoenweg, de Buizerdstraat en de Haverkampsweg. Om in de auto’s te komen hebben de daders portieren en autoruiten geforceerd. In de meeste gevallen is er sprake van buit, dit betreft voornamelijk gereedschap. De politie roept eventuele overige gedupeerden op om zo spoedig mogelijk aangifte te doen. Mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met deze auto-inbraken worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Tas gestolen bij insluiping in woning

PUTTEN – Bij een woning aan de Bosrand in Putten vond woensdagmiddag 28 april een insluiping plaats. Hierbij werd een tas met inhoud weggenomen.

De bewoonster werd aan het einde van de middag gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een bank. Deze persoon vroeg de vrouw naar haar pincode, omdat haar bankpas gevonden zou zijn. De vrouw was echter alert genoeg om deze niet af te geven. Naar aanleiding van het telefoontje kwam de bewoonster erachter dat haar tas uit haar woning was weggenomen. Kennelijk was er iemand gedurende de middag in haar onafgesloten woning geweest en had toen haar tas met inhoud, waaronder haar portemonnee meegenomen. Politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto’s opengebroken (2)

HARDERWIJK – In de nacht van woensdag op donderdag 29 april werd er ingebroken bij twee auto’s die geparkeerd stonden aan de Oranjelaan in Harderwijk.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur een melding dat een getuige verdachte personen in de straat had zien rondlopen. Niet veel later waren de agenten ter plaatse en bleek er in een tweetal auto’s te zijn ingebroken. Er werd onder meer een navigatiesysteem uit de auto’s weggenomen. Deze zijn in de nabije omgeving weer teruggevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com