Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd - GelreNieuws.nl

Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd

Geplaatst op 29 april 2010, om 18:17 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 28 april een 58-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie zag de man omstreeks 16:00 uur al slingerend rijden op het sportpark Orderbos in Apeldoorn. De agenten hielden de bestuurder op de Sportlaan staande. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. Naast hem werd in zijn voertuig een bijna lege fles sterke drank aangetroffen. Hierop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 3,1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor heling van fiets

APELDOORN – De politie heeft woensdagavond een 19-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

De jongen werd door de politie al fietsend gezien op de Stationstraat in Apeldoorn. De agenten hadden het vermoeden dat de fiets waarop hij reed van diefstal afkomstig was. Zij hielden de jongen staande voor een controle en na een check van het framenummer bleek de fiets inderdaad als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop werd de jongen aangehouden op verdenking van heling. De fiets is in beslag genomen en is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – De politie heeft woensdag 29 april bij een onderzoek naar een hennepkwekerij aan de Meerkoetweg in Apeldoorn een 39-jarige verdachte uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Donderdag 22 april heeft de politie bij een woning aan de Meerkoetweg een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. De 253 hennepplanten en aanwezige apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Op het moment van de ontmanteling waren er geen bewoners aanwezig. De politie stelde een onderzoek in en kon de 39-jarige Apeldoorner aanhouden. De man is op het politiebureau verhoord. Na verhoor kon de man huiswaarts keren. De politie maakt proces-verbaal op.