Burgemeester komt een keer logeren

Geplaatst op 1 april 2010, om 22:29 uur


ZUTPHEN
– Burgemeester Arnold Gerritsen heeft donderdagavond het nieuwe logiesverblijf op de Zutphense brandweerkazerne officieel geopend.

Kort voor de opening moest de dienstdoende kazerneploeg al uitrukken. In het Inntel-Hotel was een klein brandje geweest. De bedrijfshulpverlening had het vuur al geblust. Terug op de kazerne kon de opening van start.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tot donderdag moesten de brandweermensen bij een alarm van huis komen. Bevelvoerder Gerrit Marks en zijn ploeg demonstreerde nog even hoe dat ging. Marks kwam in zijn piketwagen met loeiende sirene aanrijden en overhandigde aan de Burgemeester een grote druppelsleutel. (Op de deuren van de kazerne zitten digitale sloten, die met behulp van een druppelvormig chip geopend kunnen worden.) Burgemeester Gerritsen bracht samen gemeentesecretaris Frits van Schagen de grote druppelsleutel per hoogwerker naar het balkon van het nieuwe logiesverblijf. Daar kreeg bevelvoerder Bert Schenau van de dienstdoende kazerneploeg de druppel overhandigd om het nieuwe verblijf te openen.

De uitnodiging om een keer een nachtje te komen logeren nam de Burgemeester hartelijk in ontvangst.

Daarmee was het nieuwe logiesverblijf officieel geopend waarna brandweerlieden, familieleden en andere genodigden de gelegenheid kregen om de nieuwe verblijfsruimte te bekijken.

De nieuwe werkwijze heeft als grootste voordeel dat de uitruktijden buiten de kantooruren om aanzienlijk korter worden. De brandweerwagen moet binnen anderhalve minuut onderweg zijn. Elke nacht zijn zes brandweermensen op de kazerne aanwezig om in geval van calamiteit uit te rukken. Dat geldt ook voor het weekend, op zaterdag en zondag zijn de vrijwilligers ook overdag op de kazerne.