+ Meisje (5) verdrinkt bijna in zwembad Wezep - GelreNieuws.nl

+ Meisje (5) verdrinkt bijna in zwembad Wezep

Geplaatst op 2 april 2010, om 13:07 uur

WEZEP – Een 5-jarig meisje uit de gemeente Kampen is donderdagavond 1 april gered van verdrinking in een zwembad aan de Oude Keizersweg in Wezep. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 20:30 uur de melding van het incident. Het meisje was in het recreatiebad van het zwembad aan het spelen. Kennelijk is zij even aan de aandacht van haar ouders ontsnapt. Die zagen het meisje op een gegeven moment in het water drijven. Direct is zij door haar vader uit het water gehaald en naar de badmeesterspost gebracht. Hier werd het meisje gereanimeerd door het zwembadpersoneel. Toen zij weer zelf ademde, is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een gealarmeerde traumahelikopter werd geannuleerd. De huidige toestand van het meisje is onbekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval.

Stroomkabels gestolen

HARDERWIJK – Van een bouwterrein achter een zorgcentrum aan de Sonnevancklaan in Harderwijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag 1 april stroomkabels gestolen. Vermoedelijk ging het de daders om het koper in de kabels.

De diefstal werd ’s ochtends vroeg ontdekt. Men is het afgesloten bouwterrein opgekomen door het hekwerk te forceren. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Diefstal velgen

WEZEP – Bij een autobedrijf aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep zijn in de nacht van woensdag op donderdag 1 april de autobanden met velgen van een auto gestolen.

De diefstal werd ’s ochtends ontdekt. Men is het afgesloten bedrijfsterrein opgekomen door het hekwerk te forceren. De weggenomen velgen hadden verder geen bijzondere eigenschappen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Minderjarige verdacht van heling

HARDERWIJK – De politie heeft donderdag 1 april een 15-jarig meisje uit Harderwijk aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Een oplettende fietsenmaker herkende een gestolen fiets, die het meisje ter reparatie bij hem aanbood.

Het meisje kwam met de fiets langs bij een fietsenwinkel in Harderwijk in verband met een lekke band. De fietsenmaker had het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig was en herkende de fiets als zijnde van iemand anders. Bij navraag bleek de fiets sinds het begin van de maand als gestolen geregistreerd te staan. Hierop werd de politie gealarmeerd. Het meisje gaf aan de fiets van een kennis te hebben gekocht. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Het meisje deed afstand van de fiets. Het tienermeisje wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd. Het onderzoek naar degene die de fiets gestolen heeft, wordt voortgezet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com