Didammer beschiet voorbijgangers met luchtdrukwapen - GelreNieuws.nl

Didammer beschiet voorbijgangers met luchtdrukwapen

Geplaatst op 28 april 2010, om 15:03 uur

DIDAM – De politie heeft dinsdag 27 april een 23-jarige man uit Didam aangehouden. De man schoot vanuit zijn woning met een luchtdrukwapen op voorbijgangers. Bij onderzoek werd in zijn woning een luchtdrukwapen aangetroffen.

Bovendien werd een kleine kweekkas met zo’n 16 hennepplanten aangetroffen. Deze is ontmanteld.

De politie kreeg omstreeks 13:30 uur de melding dat een vrouw in de Kerkstraat in Didam was beschoten met vermoedelijk een luchtdrukwapen. Zij voelde plotseling een hevige pijn aan haar enkel en vond in haar directe omgeving enkele kogeltjes die mogelijk afkomstig waren uit een luchtdrukwapen. Ze raakte verder niet gewond, maar had wel een pijnlijke plek.

Een voorbijganger op een fiets was even gestopt en had ook iets langs zijn gezicht voelen en horen scheren. Deze man is daarna doorgefietst.

De politie stelde ter plaatse een onderzoek in wat leidde naar de woning van een 23-jarige man. Daar trof de politie een luchtdrukwapen aan. De bewoner bekende met het wapen geschoten te hebben. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het wapen is in beslag genomen.

In zijn woning trof de politie ook een kweekkas met 16 hennepplanten aan. De kas, de planten en bijbehorende apparatuur, zijn eveneens in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie is in het kader van het onderzoek naar het schietincident op zoek naar de fietser die even gestopt is en daarna weer is verder gefietst. Ook andere getuigen of benadeelden kunnen contact opnemen met de politie in Didam via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com