+ Motorcoureur moet rijbewijs en motor inleveren - GelreNieuws.nl

+ Motorcoureur moet rijbewijs en motor inleveren

Geplaatst op 28 april 2010, om 15:04 uur

EIBERGEN – De politie heeft zondag 25 april van een 36-jarige motorrijder uit Winterswijk het rijbewijs ingevorderd. Ook zijn motor werd in beslag genomen. Aanleiding van een grote snelheidsovertreding.

De politie zag de motorrijder aan het einde van de middag rijden over de Eibergseweg en Winterswijkseweg in het buitengebied van de gemeenten Winterswijk en Berkelland. De man reed van Winterswijk richting Eibergen. Gedurende zijn rit voerde de motorrijder zijn snelheid steeds op en bereikte op een gegeven moment een snelheid van 123 km/u, waar maximaal 60 km/u is toegestaan. Op de betrekkelijk smalle weg haalde de motorrijder diverse andere weggebruikers in, waaronder een aantal fietsers, die er met het mooie lenteweer op uit getrokken waren. De politie heeft het rijbewijs van de motorrijder ingevorderd en ook zijn motor is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man in park aangehouden

LICHTENVOORDE – De politie heeft dinsdagavond 27 april in het park nabij de Wentholtstraat in Lichtenvoorde een 26-jarige man uit Aalten aangehouden voor openbare dronkenschap.

De politie kreeg omstreeks 20:30 uur een melding binnen over het gedrag van de man. Hij zou zich in het park en omgeving ophouden en onder meer tegen speeltoestellen aan schoppen en voorbijgangers lastig hebben gevallen. Ter plaatse troffen agenten de 26-jarige man aan. Hij bleek onder invloed van alcohol en was niet voor rede vatbaar. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man werd een boete opgelegd.

Kettingzagen buit bij inbraak

DIDAM – Bij een bedrijfspand aan de Hengelderweg in Didam werd dinsdagavond 27 april ingebroken. Er werden een aantal kettingzagen gestolen.

De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding van de inbraak. Een raam is geforceerd om binnen te kunnen komen. Uit het pand werden diverse kettingzagen weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Fietsster gewond bij aanrijding Ruurlo

RUURLO – Een 16-jarig meisje uit Ruurlo was dinsdag 27 april betrokken bij een aanrijding met een personenauto op de Barchemseweg in Ruurlo, bij de kruising met de Beatrixlaan en Wilhelminalaan.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:15 uur de melding van het ongeval. Het 16-jarige meisje kwam vanaf de Beatrixlaan op de fiets en wilde rechtdoor de Wilhelminalaan op. Een 49-jarige automobiliste uit Ruurlo kwam over de Barchemseweg vanuit het centrum en reed in de richting Barchem/Lochem. Op de genoemde kruising zag de automobiliste de fietser vermoedelijk over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Geld en camera’s gestolen bij woninginbraak

DIDAM – Bij een woning aan de Kollenburgweg in Didam is dinsdag 27 april ingebroken. Er werden diverse fotocamera’s en geld weggenomen.

De inbraak werd aan het einde van de middag bij thuiskomst door de bewoner ontdekt. Er is een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. De woning werd doorzocht en men is er met de genoemde buit vandoor gegaan. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com