+ Fietser (15) gewond bij aanrijding

Geplaatst op 27 april 2010, om 14:11 uur

WENUM WIESEL – Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn is op maandag 26 april overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een personenauto. Hij liep hierbij letsel op aan zijn rug en pols.

De jongen reed omstreeks 09:50 uur op zijn fiets vanuit Apeldoorn richting Vaassen. Een 37-jarige automobilist uit Deventer kwam van de Astaweg richting de Oude Zwolseweg. Op de kruising met het fietspad verleende de 15-jarige geen voorrang en kwam in botsing met de auto. De jongen raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie mannen aangehouden voor vandalisme

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 april op de Vosselmanstraat in Apeldoorn drie mannen uit Apeldoorn aangehouden voor vandalisme. Zij werden betrapt toen zij fietsen omtrapten.

De politie zag de drie omstreeks 03:00 uur lopen tussen de fietsenrekken. Zij begonnen tegen fietsen aan te trappen waardoor de fietsen omvielen. Er bleek geen schade te zijn.  De mannen van 18, 19 en 22 jaar oud zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de drie.

Spiegels van auto’s getrapt

APELDOORN – De politie doet onderzoek naar vernielingen op de Loseweg in Apeldoorn. In de nacht van zaterdag op zondag 25 april zijn hier van vier auto’s de spiegels afgetrapt.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de vernieling contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Jongens aangehouden na afsteken vuurwerk

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond 26 april op de Hoofdstraat in Apeldoorn twee 15-jarige jongens uit Assen en Bovensmilde aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk.

De politie hield de twee omstreeks 20:30 uur aan nadat zij werden betrapt op het afsteken van illegaal knalvuurwerk. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie verwijst de jongens door naar het jeugdpreventieteam waar een passende straf voor hen zal worden opgelegd.