+ Verdachten mishandeling Westendorp aangehouden

Geplaatst op 27 april 2010, om 14:15 uur

WESTENDORP – De politie heeft bij het onderzoek naar de ernstige mishandeling van een 51-jarige inwoner uit Westendorp, die in de nacht van zaterdag op zondag 18 april in zijn woning plaatsvond, drie mannen als hoofdverdachten aangehouden.

Vier anderen, waaronder drie vrouwen, zijn als betrokkenen bij de mishandeling door de politie verhoord. Tegen alle zeven verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De aanleiding van de mishandeling betrof een onenigheid, die tijdens een uitgaansavond in het weekend van 17 april in een plaatselijk zalencentrum in Westendorp was ontstaan tussen het slachtoffer en een verdachte.

Een vriendengroep van vier jonge mannen en drie vrouwen, in de leeftijd van 20 tot 26 jaar gingen vervolgens verhaal halen bij het slachtoffer thuis. Hierbij is het slachtoffer ernstig mishandeld aan zijn hoofd. Hij heeft zich meerdere malen onder doktersbehandeling moeten stellen.

Door de politie werd een onderzoek gestart naar de daders. De drie vrouwen en één jongeman werden als verdachten opgespoord en verhoord.

De drie hoofdverdachten werden maandagochtend 26 april aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De verdachten zijn afkomstig uit Westendorp en omgeving.

Duo op dievenpad

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 april twee 20-jarige mannen uit Terborg en Doetinchem aangehouden. In het voertuig van het duo trof de politie enkele inbrekersvoorwerpen, als een breekijzer en bivakmutsen.

De politie hield de auto van de mannen omstreeks 03:00 uur staande op de Steinlaan in Doetinchem voor een controle. In het voertuig troffen agenten diverse inbrekerswerktuigen aan, zoals een breekijzer en bivakmutsen. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het breekijzer en bivakmutsen werden in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak. De mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Fietser gewond bij aanrijding

LIEVELDE – Een 52-jarige fietser uit Lievelde raakte maandag 26 april gewond bij een aanrijding met een personenauto op de Lievelderweg in Lievelde.

De hulpdiensten kregen even voor 09:00 uur de melding van het ongeval. De 52-jarige man uit Lievelde fietste op de Lievelderweg in de richting van Lichtenvoorde. Een 52-jarige automobiliste uit Zieuwent reed in dezelfde richting. Zij sloeg ter hoogte van de Papenweg rechtsaf en gaf hierbij geen vrije doorgang aan de fietser. Deze kwam ten val en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal geld uit boerderij

HUMMELO – Uit een boerderijwoning aan de Broekstraat in Hummelo is maandagochtend 26 april geld gestolen.

De bewoner was op het erf rondom de boerderij aan het werk toen hij door het blaffen een kijkje ging nemen bij zijn woning. Hij zag op dat moment nog net twee onbekende mannen zijn erf aflopen en in een witte bestelbus met aanhanger verdwijnen. De man bemerkte niet veel later dat hij geld uit zijn woning miste. Hoe de daders de woning zijn binnengekomen is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.