+ Getuige pakt dief

Geplaatst op 19 april 2010, om 16:21 uur

EIBERGEN – De eigenaar van een woning aan de Wemerstraat in Eibergen heeft op zondag 18 april een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. Een getuige tipte de bewoner dat de man zich in zijn schuurtje ophield. Hij bleek enkele goederen te hebben gestolen.

De politie kreeg omstreeks 18:50 uur een melding van de man dat hij iemand had aangehouden. De melder had een telefoontje van een buurtbewoner gekregen, die zag dat de verdachte een schuurtje was ingeslopen aan de Wemerdijk. Hij is hierop naar de schuur gerend en kwam daar de verdachte tegen die net wilde wegfietsen. Hij hield hem aan en belde de politie. Ter plaatse trof de politie de man met uit de schuur gestolen goederen, waaronder een aantal spuitbussen. De politie heeft de man ingerekend en meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor openbare dronkenschap

DIDAM – De politie heeft op zondag 18 april aan de Parallelweg in Didam een 39-jarige man uit Didam aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zat dronken op de stoep voor het politiebureau.

De politie hield de man omstreeks 13:30 uur aan. Hij stond voor het politiebureau en bleek gedronken te hebben. Hem werd aangeraden naar huis te gaan. Even later belde de beveiliging dat de man in elkaar was gezakt op de stoep voor het politiebureau. Hij bleek te slapen en is ter ontnuchtering ingesloten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na vernielen autospiegels

DIDAM – Een man uit Didam heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 april aan de Wilibrordusweg in Didam twee jongens uit die plaats aangehouden die mogelijk betrokken waren bij het vernielen van autospiegels.

De man hield de twee jongens van 17 en 18 jaar oud aan nadat hij ze met zijn auto was gevolgd. De twee, deel uitmakend van een groepje van drie, werden betrapt toen er spiegels van twee auto’s aan de Wilibrordusweg werden vernield. De politie kon de verdachten omstreeks 02:30 uur van de man overnemen en heeft hen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor bleek een 18-jarige plaatsgenoot de daadwerkelijke vernielingen te hebben gepleegd. Hij verscheen op ontbieding aan de politiebureau. Hij bekende zijn daad en is bereid om de schade te vergoeden. Over de afhandeling wordt contact met het openbaar ministerie opgenomen.