+ Politie zoekt getuigen van beroving

Geplaatst op 19 april 2010, om 16:24 uur

APELDOORN – Op zaterdag 17 april is een 75-jarige vrouw uit Nijmegen het slachtoffer geworden van een beroving op de Fortlaan in Apeldoorn. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw zat omstreeks 10:40 uur op de bus te wachten in een bushokje aan de Fortlaan in Apeldoorn. Zij had haar zwarte handtas naast haar op het bankje gezet. Op een gegeven moment komt er een jongen naast haar zitten en wanneer hij op staat om weg te lopen grijpt hij de handtas van de vrouw. Vervolgens rent de jongen weg in de richting van de Woudhuizerallee.

Het signalement van de dader luidt als volgt: een blanke jongen tussen de 17 á 18 jaar oud, slank atletisch figuur, tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Opvallend is dat hij een bleek smal gezicht en een scheve bovenlip (mogelijk hazenlip) heeft. De jongen droeg een lichtgrijze pet, een zwart jack en een lichtkleurige vale spijkerbroek. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van het voorval of mensen die de jongen, naar aanleiding van het signalement, menen te herkennen. Men kan contact op nemen met de politie via 0900-8844.

Bewoner betrapt inbrekers

APELDOORN – De politie heeft op zondag 18 april een 30-jarige man en een 42-jarige vrouw aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Eendrachtstraat die momenteel wordt verbouwd. De twee werden door de toekomstig bewoner betrapt.

De politie kreeg omstreeks 10:40 uur melding van een mogelijke inbraak. De toekomstig bewoner kwam die ochtend bij de woning aan om verder te gaan met verbouwen, en zag dat er een onbekende auto voor de woning stond. Ook hoorde hij bij het binnengaan gerommel op de eerste verdieping. Even later kwamen er twee personen van de trap af. De toekomstig bewoner heeft het duo samen met een kennis staande gehouden en de politie gealarmeerd. Bij de deur lag een hoeveelheid elektriciteitskabels klaar; de vermoedelijke buit van het aangehouden duo. Ze bleken te zijn binnengekomen door het forceren van een deur.

De politie heeft de man en de vrouw aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Ook de auto van de verdachten is meegenomen voor nader onderzoek. Dit omdat er goederen in lagen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder kleding, mobiele telefoons, een spelcomputer, een laptop en een digitale fotocamera. Ook werd er in de auto een klein zakje cocaïne aangetroffen. De cocaïne is in beslag genomen, van de overige goederen onderzoekt de politie de herkomst.

Vrouw beroofd van tas

APELDOORN – Op zondag 18 april is een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn op de Koninginnelaan in Apeldoorn beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw fietste omstreeks 20:15 uur op de Koninginnelaan in Apeldoorn, toen een onbekende man haar op de fiets passeerde. Op een gegeven moment griste de man de zwarte tas van de vrouw uit haar fietstas. Vervolgens fietste hij weg in de richting van de Voltastraat.

Het signalement van de man luidt als volgt: blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud, slank postuur, ongeveer 1.65 m lang, donker kort haar en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een kort zwart glanzend jack.

Meerdere mensen waren getuige van het voorval. De politie is op zoek naar deze getuigen en vraagt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.