Meer verdachten zaak Van Ravenhorst - GelreNieuws.nl

Meer verdachten zaak Van Ravenhorst

Geplaatst op 19 april 2010, om 18:23 uur

BEEKBERGEN – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond, dinsdag 20 april, opnieuw aandacht aan het onderzoek naar de dood van Henk van Ravenhorst uit Beekbergen.

In de uitzending worden twee compositietekeningen getoond van twee personen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de verdwijning van de Beekbergenaar.

Verder zal er een foto getoond worden van het type voertuig dat door dit duo zou zijn gebruikt. Ook laat de politie  foto’s zien van een zwarte Oxbow-jas die in het bezit was van de verdachte die in dit onderzoek is aangehouden. De herkomst van deze jas is nog altijd onduidelijk.

Een regionaal rechercheteam is sinds woensdag 30 december 2009 bezig zo nauwkeurig mogelijk te achterhalen wat er precies met Henk van Ravenhorst is gebeurd. De 48-jarige autohandelaar werd dinsdagavond 29 december als vermist opgegeven. Op dinsdag 19 januari is zijn stoffelijk overschot aangetroffen aan de Pomphulweg in het buitengebied van Hoog Soeren. Henk van Ravenhorst is door geweld om het leven gebracht.

De 36-jarige man uit Eerbeek die kort nadat Henk van Ravenhorst verdween werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn vermissing en dood. Hij zit in voorlopige hechtenis. De politie heeft in dit onderzoek echter nog altijd een aantal onopgehelderde vragen. Via Opsporing Verzocht doet de politie daarom opnieuw een oproep om getuigen en tips.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt elke dinsdag uitgezonden op NL 1 om 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op NL 2 om 10:05 uur. Het item is daarna terug te kijken via de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl