+ Kleding rovende naaktloper aangehouden

Geplaatst op 6 april 2010, om 17:59 uur

EPE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 5 april enige tijd gezocht naar een man die naakt in het centrum was gezien. Enkele meldingen daarover kwamen rond 3.30 uur bij de politie binnen.

De man, een 20-jarige Amsterdammer, werd uiteindelijk, rond  06.15 uur door een bewoner van de Hoofdstraat, buiten bij een winkelpand aangetroffen. Hij bleek toen gekleed in een werkoverall, werkschoenen en een zwarte motorjas.

De Amsterdammer werd overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat hij zich, onder invloed van drugs, in een steeg aan de Beekstraat had uitgekleed. Op een steiger was geklommen en toen hij betrapt werd door een buurtbewoner, op de vlucht was geslagen, waarbij hij zijn kleding achterliet. Toen het hem te koud werd, heeft hij in niet afgesloten schuurtjes of tuinhuisjes gezocht naar kleding, waarbij hij uiteindelijk de overall, schoenen en motorjas aantrof. Op welke locatie dit werd weggenomen, is de politie nog niet duidelijk. Daarna ging hij op zoek naar zijn eigen kleding en werd op de Hoofdstraat aangehouden.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de overall, motorjas en werkschoenen. Hij kan zich melden via 0900-8844.

Beginnend bestuurder voor de derde keer beschonken

PUTTEN – De politie heeft op maandag 5 april een 23-jarige jongeman uit Ede(GLD) aangehouden op de A28 op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Bij controle bleek de bestuurder van de auto naar alcohol te ruiken. Een blaastest ter plaatse wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 0.4 promille blies. Aangezien de verdachte een beginnend bestuurder is en hij al drie keer eerder aangehouden was voor het rijden onder invloed van alcohol is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

Rijbewijs drankrijder ingevorderd

WEZEP – De politie heeft op maandag 5 april een 21-jarige jongeman uit Wezep aangehouden op de Maisakker in Wezep op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 18.45 uur melding van een verkeersongeval. Toen de politie ter plaatse kwam bleken de betrokkenen niet meer aanwezig te zijn. Getuigen hadden gezien dat een betrokkenen bij het ongeval er op een bromfiets vandoor waren gegaan.

Even later troffen agenten een 21-jarige jongeman op een bromfiets aan op de Maisakker in Wezep. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1.3 blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Of hij iets van doen heeft gehad met het ongeval werd niet duidelijk. De jongeman is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

Inbraak bij moskee

EPE – In de nacht van zaterdag op zondag 4 april is er in de jongerenruimte bij een moskee aan de Oenerweg in Epe ingebroken. Er zijn onder andere meerdere Playstations buitgemaakt.

De inbraak werd zondagochtend ontdekt. Men is het pand binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn onder andere meerdere Playstations meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen van insluiping Harderwijk

HARDERWIJK – Op maandagochtend 5 april vond er een insluiping in een woning aan de J.P. Heijelaan in Harderwijk plaats. Er is onder meer een flatscreen TV meegenomen.

De insluiping vond plaats tussen 11.00 uur en 11.15 uur. De bewoners waren op het moment van de insluiping thuis, maar op de bovenverdieping.

De dader is binnengekomen door een niet afgesloten deur. Vanaf de begane grond werd een tv-toestel weggenomen.

Een buurtbewoner had gezien dat een man wegfietste met een TV onder zijn arm. Het signalement van de man luidt als volgt: blanke man, tussen de 25-30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang. De man had een lang, smal gezicht, donker zwart golvend haar, onverzorgd uiterlijk en droeg een blauwe spijkerbroek. De man had een tatoeage van vier Chinese tekens in zijn nek. De politie vraagt mensen die deze man denken te herkennen of andere informatie met betrekking tot de inbraak hebben contact op te nemen via 0900-8844.